Μόχλος, ένα ψαροχώρι για τσιπούρα και κοκτέιλ

Μόχλος, ένα γαλήνιο ψαροχώρι
Μόχλος, ένα γαλήνιο ψαροχώρι
Μόχλος, ένα γαλήνιο ψαροχώρι
Μόχλος, ένα γαλήνιο ψαροχώρι
Ο Μόχλος και το νησάκι του Αγίου Νικολάου, στη βόρεια ακτογραμμή του Λασιθίου
Ο Μόχλος και το νησάκι του Αγίου Νικολάου, στη βόρεια ακτογραμμή του Λασιθίου
Οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και Τόνυ Καβαλιέρος μαγειρεύουν τσιπούρα με αρωματικά φυτά και βότανα Κρήτης
Οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και Τόνυ Καβαλιέρος μαγειρεύουν τσιπούρα με αρωματικά φυτά και βότανα Κρήτης
Έτοιμα τα κοκτέιλ από τον bartender Γιάννη Βαβαδάκη
Έτοιμα τα κοκτέιλ από τον bartender Γιάννη Βαβαδάκη
Τα Κοχύλια, ταβέρνα πάνω στο κύμα
Τα Κοχύλια, ταβέρνα πάνω στο κύμα
Μόχλος, ταβέρνες πάνω στο κύμα
Μόχλος, ταβέρνες πάνω στο κύμα
Γρήγορα καφέ και μετά ποτό!
Γρήγορα καφέ και μετά ποτό!
Η ακρογιαλιά στο Μόχλο
Η ακρογιαλιά στο Μόχλο
Τα γαλαζοπράσινα νερά στο Μόχλο
Τα γαλαζοπράσινα νερά στο Μόχλο
Το νησάκι του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο εκκλησάκι
Το νησάκι του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο εκκλησάκι
Ήρεμες διακοπές στο Μόχλο
Ήρεμες διακοπές στο Μόχλο
1 βίντεο 11 φωτογραφίες
Φωτό:
Ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, στη βόρεια ακτογραμμή του Λασιθίου, βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Μόχλου. Όσοι κατευθύνονται από τη Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο, φθάνοντας στο χωριό Μυρσίνη, κι ενώ απολαμβάνουν τη θέα στην ευρύτερη περιοχή, αντικρίζουν  από μακρινή απόσταση το Μόχλο.

Δαντελωτές ακρογιαλιές, γαλαζοπράσινα νερά και το νησάκι του Αγίου Νικολάου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τις ακτές: αυτή ήταν η εικόνα του Μόχλου μια μέρα του Σεπτέμβρη, όταν επισκεφθήκαμε το λασιθιώτικο ψαροχώρι στο πλαίσιο μιας δημοσιογραφικής αποστολής.

Από παλαιότερες επισκέψεις μας στο Μόχλο, γνωρίζαμε ότι το νησάκι του Αγίου Νικολάου παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί ερείπια μεσομινωικού και υστερομινωικού οικισμού, καθώς και ομαδικοί τάφοι Πρωτομινωικής Εποχής. Oι τάφοι, μάλιστα, φαίνεται ότι ανήκαν σε ισχυρά γένη, αν κρίνει κανείς από τον πλούτο και την πολυτέλεια των ευρημάτων (χρυσά κοσμήματα και διαδήματα, σφραγίδες, λίθινα αγγεία, αφιερωματικοί διπλοί πελέκεις και ένα περίφημο χρυσό δαχτυλίδι με παράσταση θεάς μέσα σε ένα ιδιότυπο καράβι-βάρκα).

Το πέρασμά μας από το γαλήνιο ψαροχώρι συνοδεύτηκε από μια ευχάριστη έκπληξη. Στο εστιατόριο ''Τα Κοχύλια'', πάνω στο κύμα, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τους σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και Τόνυ Καβαλιέρο την ώρα της δημιουργίας: τσιπούρα με βότανα και αρωματικά φυτά, μια πραγματικά ξεχωριστή γευστική πρόταση. Η παρασκευή κοκτέιλ με χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών από τον bartender Γιάννη Βαβαδάκη ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Μόχλος Λασιθίου, ένα ψαροχώρι για τσιπούρα και κοκτέιλ!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Τίτλος*
Γράψτε το σχόλιό σας*
Ονομα που θα εμφανιστεί στο σχόλιό σας
E-mail
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.