ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Vegan πιάτα μεσογειακής διατροφής για το καλοκαιρινό τραπέζι

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εξορμήσεις μας στη θάλασσα και το ατελείωτο κολύμπι στα καταγάλανα νερά. Όμως ας παραδεχτούμε ότι ένα ακόμη αγαπημένο μας part είναι και εκείνο μετά τις βουτιές. Που ο ήλιος είναι ακόμη ψηλά και απολαμβάνεις τη σκιά σε ένα όμορφο ταβερνάκι, εκεί που σκάει το κύμα. Ακόμη δροσερός από τις ατελείωτες βουτιές, περιμένοντας το λαχταριστό γεύμα σου.

Το καλοκαιρινό τραπέζι: Αξία ανεκτίμητη. Φρέσκα δροσερά πιάτα και λαχταριστές συνταγές. Ακόμη κι αν δεν είστε vegan, σίγουρα κάποια από τα παρακάτω πιάτα ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Χωριάτικη σαλάτα

Shutterstock

Αγαπημένο πιάτο, που δε λείπει από κανένα τραπέζι. Άλλωστε τι καλύτερο για να συνοδεύσετε τις τηγανιτές πατάτες και το γεύμα σας; Δροσιστική χωριάτικη σαλάτα με φρέσκια ζουμερή ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάπαρη, ελιές και φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο. Υγιεινή, χορταστική και πεντανόστιμη!

Tip: Μπορείτε επίσης από πάνω να προσθέστε φυτικό τυρί και αβοκάντο, για έξτρα απόλαυση.

 

Φάβα

Πηγή: Shutterstock

Εύκολη, θρεπτική συνταγή που ταιριάζει πάντα στο τραπέζι μας, η αγαπημένη φάβα. Ιδιαίτερα απλή στην παρασκευή και πεντανόστιμη, συνοδεύεται συνήθως από κάπαρη, κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Γνωστό, ποπ προϊόν, η φάβα Σαντορίνης. Tip: Αυτό που κάνει τη φάβα Σαντορίνης ξεχωριστή είναι η υπόγλυκη γεύση της, λόγω του εδάφους του νησιού που είναι πλούσιο σε σάκχαρα.

 

Μπριάμ

Εδώ αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε τα λαχανικά της αρεσκείας σας. Ο συνδυασμός των λαχανικών, με το χυμό φρέσκιας ντομάτας και τα μυρωδικά, είναι μια must επιλογή. Και φυσικά, παρθένο ελαιόλαδο. Ενδεικτικά μπορείτε να προσθέσετε πατάτες, μελιτζάνα, καρότο, κολοκυθάκι, πιπεριά, σκόρδο.

 

Γεμιστά

Pexels

Από τα αγαπημένα λαδερά φαγητά του καλοκαιριού. Τα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά δε λείπουν από κανένα μενού. Οι φρέσκιες ντομάτες, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, οι πιπεριές διανύουν την “καλύτερη” εποχή τους, με αποτέλεσμα η γευστική απόλαυση να απογειώνεται όπως κι αν τα δοκιμάσετε. Μάλιστα, μπορείτε να βρείτε διάφορες παραλλαγές από τόπο σε τόπο, όπως με κουκουνάρι, σταφίδα, τραχανά.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Αθήνα: 5 αυλές με άκρως καλοκαιρινή διάθεση για δροσιστικές εξόδους

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα