ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Καστελόριζο: Αυθεντικές διακοπές στην άκρη των Δωδεκανήσων

Κάποιοι προορισμοί είναι από αυτούς που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Το Καστελόριζο μπορεί να μη φημίζεται ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, έχει όμως μια χαλαρή, αυθεντική ατμόσφαιρα που θα σας κερδίσει.

Το νησί συνδυάζει μακρά ιστορία και μοναδική ομορφιά και καταφέρνει να ταξιδέψει τον επισκέπτη μακριά από τους έντονους ρυθμούς και από κάθε ένταση.

Η ιστορία του ξεκινά από τη νεολιθική εποχή ενώ κατά την αρχαιότητα, το νησί ήταν γνωστό ως Μεγίστη. Μετέπειτα, δανείστηκε το όνομά του από το κάστρο των Ιπποτών ή Castello Rosso. Το κάστρο, χτισμένο στο λόφο με τα κόκκινα βράχια, είναι ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε.

Shutterstock

Φτάνοντας στο κουκλίστικο λιμάνι του νησιού, τα πολύχρωμα νεοκλασικά αρχοντικά σας προϊδεάζουν για την ομορφιά του, αποπνέοντας την αίγλη του παρελθόντος. Ανάμεσά τους και ο μιναρές που χρονολογείται από το 1755. Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια, εναρμονιστείτε στους χαλαρούς ρυθμούς του νησιού, θαυμάστε τα κτίρια με τις ιταλικές επιρροές. Κάντε μια στάση στη Σαντραπεία Αστική Σχολή, η αρχιτεκτονική της οποίας είναι ίδια με του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tip: Επισκεφθείτε το Διαχρονικό – Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγίστης για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του νησιού.

 

Δύο εμπειρίες που προτείνουμε ανεπιφύλακτα

Ανεβείτε τα 315 σκαλιά από το λιμάνι του νησιού και φτάστε στην κορυφή του λόφου, όπου θα συναντήσετε το μοναστήρι το Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίσμα, σα φρούριο, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε και να απολαύσετε και μαγευτική θέα.

Καστελόριζο
Unsplash

Μια άγνωστη γωνιά του νησιού, που εντυπωσιάζει όσους έχουν την ευκαιρία να το εξερευνήσουν, είναι η Γαλάζια Σπηλιά. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Μεσογείου – ίσως ακούσετε τους ντόπιους να την αποκαλούν σπηλιά του Παραστά ή Φώκιαλη. Στη σπηλιά θα έχετε πρόσβαση με το καραβάκι. Ήδη καθώς θα εισέρχεστε στη σπηλιά θα εντυπωσιαστείτε από αυτό το «θαύμα» της φύσης. Τα νερά είναι μαγευτικά και καθώς ο ήλιος αντανακλάται στον πυθμένα της σπηλιάς το χρώμα τους γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακό.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Κως: Το νησί που θα γνωρίσουμε με το ποδήλατό μας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα