ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 9'
Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο Ακρόπολης

Η Τσικνοπέμπτη θέλει καλή παρέα, νόστιμο φαγητό σε ένα όμορφο περιβάλλον. Τι καλύτερο από το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης για μια ξεχωριστή Τσικνοπέμπτη;

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 το εστιατόριο του Μουσείου σας προσφέρει μια όμορφη βραδιά με θέα στην Ακρόπολη με λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών, σπιτικά γλυκά και μουσική πιάνου.

Τι περιλαμβάνει το γευστικό μενού;

Το γαστρονομικό ταξίδι θα ξεκινήσει με ορεκτικά. Επιλέξτε ανάμεσα σε φάβα Φενεού με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και ελαιόλαδο, χούμους με ταχίνι, πάπρικα και τραγανές πίτες, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με πιπεριά φλωρίνης και μαϊντανό, τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πατατοσαλάτα με αγγούρι τουρσί, κάπαρη, κρεμμύδι και μαγιονέζα, μανιτάρια ριγανάτα με μαϊντανό και ελαιόλαδο, κρητικός ντάκος με τριμμένη ντομάτα και ανθότυρο και πληγουροσαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, κρεμμύδι και μαϊντανό.

Δροσερές σαλάτες μεταξύ των οποίων ελληνική χωριάτικη σαλάτα, σαλάτα μαρούλι με κρεμμύδι φρέσκο, άνηθο και ελιές, σαλάτα λάχανο και πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι.


Βγαίνουμε για καφέ και φαγητό στα μουσεία της Αθήνας


Φυσικά από τα κυρίως πιάτα δε θα μπορούσαν να λείπουν χορταστικές ποικιλίες κρεάτων. Συγκεκριμένα το μενού περιλαμβάνει μια ποικιλία κρεατικών στη σχάρα για 2 άτομα με παϊδάκια αρνίσια, μπριζολάκια χοιρινά, μπιφτεκάκια μοσχαρίσια, λουκάνικο χωριάτικο, φιλετάκια κοτόπουλου, κεμπάπ μοσχάρι / αρνί. Συνοδεύονται από πατάτες τηγανιτές, πίτες, ντομάτα και πιπεριές στη σχάρα, σαλάτα κρεμμυδιού, μουστάρδα, σως barbeque και πικάντικη σως με τουρσί.

Το γλυκό θα κλείσει αυτή την υπέροχη βραδιά με επιλογές ανάμεσα σε σοκολατόπιτα με καρυδόψυχα και παγωτό βανίλια, εκμέκ κανταϊφι με κρέμα, chantilly και αμύγδαλο και γλυκιά κρέμα τυριού σε μπισκότο και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

 

Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου στο 210 9000 915.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Προφιτερόλ: Που θα βρούμε το καλύτερο στην Αθήνα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα