4 oικογενειακές αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο με παιδιά

Για στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες σε όλη την οικογένεια, αυτοί είναι οι top χειμερινοί προορισμοί που προτείνουμε.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Boy Greece Winter Illustration: Firefly

1

Παύλιανη

Shutterstock

Μέσα σε 3 ώρες από το κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να βρίσκεστε στην Παύλιανη. Βρίσκεται στην Φθιώτιδα και σε υψόμετρο 1.040 μ. Δεν πρέπει να χάσετε το Πάρκο της Παύλιανης. Εκεί, θα δείτε το πολυφωτογραφημένο «μουσικό μονοπάτι» και γενικότερα θα περιηγηθείτε σε ένα χώρο που κρύβει εκπλήξεις.

Περισσότερα για την Παύλιανη →

2

Τρίκαλα

Shutterstock

Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη ανάμεσα στις top επιλογές των Αθηναίων και όχι μόνο, αφού προσφέρει δεκάδες επιλογές για να περάσετε ευχάριστες οικογενειακές διακοπές. Ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων τα Τρίκαλα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμά σας καθώς εκεί θα βρείτε τον «Μύλο των Ξωτικών», το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας. Εκεί όλη η οικογένεια θα περάσει στιγμές που θα σας κάνουν να λατρέψετε τα όμορφα Τρίκαλα.

Περισσότερα για τα Τρίκαλα →

3

Ναύπακτος

Shutterstock

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η ατμοσφαιρική πόλη της Ναυπάκτου αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές στιγμές. Η Ναύπακτος είναι κατάλληλη για κάθε εποχή και τον χειμώνα είναι ίσως πιο όμορφη από ποτέ. Το βενετσιάνικο λιμάνι, το Κάστρο, το καταπράσινο τοπίο είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν την Ναύπακτο τόσο εντυπωσιακή. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία και τα αξιοθέατά της θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και το δικό σας. Από εκεί αξίζει να οργανώσετε μια απόδραση στην Ορεινή Ναυπακτία και να αφήσετε τα παιδιά να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο φυσικό τοπίο.

Περισσότερα για τη Ναύπακτο →

4

Βαμβακού (Λακωνίας)

Shutterstock

Η Βαμβακού κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που αξίζει να μάθετε από κοντά. Ήταν ένα χωριό με μονάχα 11 μόνιμους κατοίκους, πράγμα το οποίο η ομάδα του Vamvakou Revival ήρθε για να αλλάξει ριζικά. Αυτή η ομάδα συστάθηκε το 2018 από νέους ανθρώπους που είχαν καταγωγή από το χωριό, με σκοπό την αναγέννηση του τόπου. Αυτό το πολυδιάστατο εγχείρημα στήριξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σήμερα, η Βαμβακού αποτελεί έναν εξαιρετικά ενδιαφέρον χειμερινό προορισμό για τα παιδιά.

Περισσότερα για τη Βαμβακού →

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα