Looking for more ?
cover-photo

Art Hotels: Η τέχνη της φιλοξενίας

Μερικές φορές η διαμονή κατά τη περίοδο διακοπών μπορεί να προσφέρει υψηλή αισθητική και χώρους που θα κάνουν την εμπειρία σας συνολικά μοναδική και γεμάτη όμορφες εικόνες.

Μαρία Χατζηπέτρου

 

Athens Capital Hotel-MGallery Collection

Όσοι έχετε περάσει τους τελευταίους μήνες από την οδό Πανεπιστημίου σίγουρα θα προσέξατε το μεγαλοπρεπές Athens Capital Hotel, που έδωσε πνοή ανανέωσης στον κεντρικό αθηναϊκό δρόμο. Στο ίδιο κτίριο παλιά στεγαζόταν το ιστορικό  Kings’ Palace, που άνοιξε τις πόρτες του το 1959,το οποίο ήταν σπουδαίο τοπόσημο της εποχής.

Σήμερα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, στην Αθήνα επί COVID-19. Η τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ξενοδοχείου. Στο αίθριο του ξενοδοχείου, δεσπόζει το «Mappemonde», ένα εμβληματικό έργο ζωής του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γιώργου Λάππα. Το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης βρίσκεται στον δέκατο όροφο και τα 3.000 κομμάτια που το αποτελούν διατρέχουν όλους τους ορόφους μέχρι το ισόγειο, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα που συναρπάζει. Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης και πολλών άλλων.

Info: Πανεπιστημίου 4, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα | Website

Μη χάσετε τον πλήρη οδηγό του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για φαγητό, ποτό και εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Art Mainalon 

Tο Art Mainalon, στη γραφική Βυτίνα είναι ένα ένα ξενοδοχείο- πινακοθήκη, διότι αυθεντικά έργα τέχνης και γλυπτά Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών κοσμούν τα δωμάτια καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο διαθέτει 50 δωμάτια με θέα την οροσειρά του Μαίναλου. Η διαμονή σας εκεί ή έστω μια επίσκεψή σας αξίζει τον κόπο και θα σας συναρπάσει αφού θα περιστοιχίζεστε όχι μόνο από το φυσικό κάλλος της Βυτίνας αλλά και από έργα υψηλής αισθητικής.

Info: Νικολάου Ταμπακοπούλου 1, Βυτίνα | Website

Δείτε επίσης: Βυτίνα-Δημητσάνα: Οι βασίλισσες της Αρκαδίας

Leventis Art Suites 

Το Leventis Art Suites βρίσκεται στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ. Το ξενοδοχείο διαθέτει εκπληκτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα και προσφέρει μοναδικά σχεδιασμένες και διακοσμημένες σουίτες με τοιχογραφίες και ζωγραφισμένη στο χέρι οροφή. Παρέχει πραγματικά ξεχωριστή φιλοξενία, διαθέτοντας δωμάτια με μοναδική διακόσμηση στο καθένα. Το όνειρο των δημιουργών του έγινε πράξη με τη συμβολή του ζωγράφου Μ. Πολυμέρη. Τέλος, στους χώρους του ξενοδοχείου θα βρείτε και μουσείο συλλεκτικών φωτογραφικών μηχανών που χρονολογούνται από το 1890 έως το 1960.

Info: Παναγίτσα, Καιμάκτσαλαν, Ν. Πέλλας | Website

 

Theophano Art Hotel 

Στο μαγευτικό Κάστρο της Μονεμβασιάς, μόλις βρεθείτε έξω από το Θεoφανώ Art Hotel θα αντιληφθείτε την υψηλή αισθητική του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, το μεγαλύτερο ανοικτό χώρο στο Κάστρο. Η πλατεία οφείλει την ύπαρξή της σε πολεοδομικό σχέδιο που εκτελέστηκε επί Όθωνα, έτσι όλα τα κτίσματα που βρίσκονται επί της πλατείας φέρουν νεοκλασικά μπαλκόνια στην πρόσοψή τους. Στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα δωμάτια του Ξενοδοχείου φιλοξενείται η οικογενειακή συλλογή έργων τέχνης και παλαιών επίπλων.

Info: Κάστρο Μονεμβασιάς, Πλατεία Χρυσαφίτισσας, Λακωνία | Website

Δείτε όλες τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για διαμονή στην Ελλάδα.

closesmenu