Looking for more ?
cover-photo

Γνώρισε το Glamping και που μπορείς να το απολαύσεις στην Ελλάδα

Το πεδίο των διακοπών αν και διαθέτει σταθερές που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο, εξελίσσεται διαρκώς προσπαθώντας να καλύψει κάθε προτίμηση.

Μαρία Χατζηπέτρου

Μια από αυτές τις νέες τάσεις είναι το glamping το οποίο συνδυάζοντας τις λέξεις glamour και camping, έρχεται να μας προσφέρει ακριβώς αυτό.

Ανάμεσα στους πρωτοπόρους του νέου αυτού τουριστικού θεσμού, του Glamping, που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος διεθνώς, είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει καθώς η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που νομοθέτησε άμεσα τον νέο θεσμό Glamping, ο οποίος δείχνει μια νέα τάση διαμονής στη φύση, με παροχές όμως που θυμίζουν αυτές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Διακοπές που θυμίζουν camping καθώς τα καταλύματα δεν βρίσκονται σε ξενοδοχείο, αλλά και με μια δόση glamour καθώς οι επισκέπτες διαμένουν σε προσεγμένα και με προσοχή διακοσμημένες μεγάλες σκηνές ή «μοντέρνες καλύβες». Οι παροχές είναι σχεδόν όσες διαθέτουν και τα ξενοδοχεία καθώς ο στόχος είναι η προσέγγιση κοινού που μέχρι νεωτέρας προτιμούσε τις κλασσικές διακοπές και φοβόταν κάτι το εναλλακτικό. Η εμπειρία που προσφέρεται μέσα από αυτές τις διακοπές είναι μοναδική και γι’ αυτό βρήκαμε τα καλύτερα μέρη για Glamping που έχουμε μέχρι στιγμής στη χώρα μας.

 

Dome και Δεντρόσπιτα στο Nisi

 

Tο Nisi  βρίσκεται στις Ράχες, ένα όμορφο παραλιακό χωριό στην Ανατολική Φθιώτιδα και αυτοπροσδιορίζεται ως πολυχώρος που προσφέρει μοναδικές και εναλλακτικές εμπειρίες. Αυτό φαίνεται μόλις δει κανείς τα μέρη της διαμονής τα οποία αποτελούνται από Domes (τα οποία θυμίζουν στο σχήμα τα γνωστά μας igloo) αλλά και εντυπωσιακά δεντρόσπιτα. Ένα τρομερό σημείο που μπορούμε να σταθούμε σχετικά με το Nisi είναι ότι διαθέτει και τα Eco Houses τα οποία είναι βιοκλιματικά σπιτάκια από εξ’ ολοκλήρου χτισμένα υλικά της ελληνικής γης: χώμα, άχυρο, πέτρα. Οι εκδηλώσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Πολυχώρου και μάλιστα στεγάζει το Raches Summer Festival ενώ παράλληλα διαθέτει υπαίθριο γυμναστήριο, 3 γήπεδα beach volley/beach tennis και προσφέρει μαθήματα yoga, pilates και αεροβική.

Info: Website

 

Κάμπινγκ σε φούσκα, Νέα Μουδανιά

Σε κάθε φούσκα υπάρχει ένα πολυτελές κρεβάτι με διάφανο τον ουρανό της σκηνής-φούσκας, ώστε να απολαύσετε έναν ύπνο κυριολεκτικά κάτω από τα άστρα. Ενώ μια από τις παροχές είναι και το τζακούζι.

Info: Website

 

Theasis igloo, Τζουμέρκα

Καθώς καλοκαίρι δεν σημαίνει απαραίτητα θάλασσα, μια από τις glamping επιλογές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι το Theasis Igloo στα Tζουμέρκα. Πρόκειται για κτίρια που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και που για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά: Ξύλο και Πέτρα, υλικά τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται είναι: Rafting και Canoe Kayiak στον Άραχθο, επίσκεψη σε μεσαιωνικά μοναστήρια, ορειβασία, πεζοπορία αλλά και ιππασία. Τέλος, καθώς ο ορεινός ουρανός των Τζουμέρκων κάθε νύχτα φωτίζεται από εκατομμύρια αστέρια, οι υπεύθυνοι του Theasis Igloo μερίμνησαν και προσφέρουν τηλεσκόπια προκειμένου να μαγευτείτε ακόμη περισσότερο από τα άστρα.

Info: Website

 

Κατάλυμα μια ανάσα από το κύμα, στην Κέα

Σε μια ιδιωτική παραλία της Κέας μπορούμε να απολαύσουμε τις χαρές του camping διαμένοντας δίπλα στη θάλασσα. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επιλέξουν να κοιμηθούν στην ευρύχωρη σκηνή ή σε εξοχικό σπίτι.  Αν και το σημείο είναι τόσο απομονωμένο οι παροχές παραμένουν υψηλές καθώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από air condition, barbeque κ.α.

Info: Website

 

Το Surf Club Keros στη Λήμνο

 

Άλλος ένας συνδυασμός πολυτέλειας και comfort βρίσκεται στη Λήμνο ειδικά για όσους θέλουν να απολαύσουν kitesurfing ή windsurfing σε μία από τις καλύτερες παραλίες για αυτές τις δραστηριότητες στον κόσμο! Η διαμονή προσφέρεται σε πολυτελείς μεγάλες σκηνές οι οποίες διαθέτουν ό,τι βρίσκουμε και σε ένα ξενοδοχείο. Στο Surf Club Keros βρίσκουμε και ένα προσεγμένο εστιατόριο αλλά και το Tiki Bar το οποίο προσφέρει signature coctails.

Info: Website

closesmenu