Looking for more ?
Tο ιστορικό ιταλικό εστιατόριο Ζeffirino στο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη
press

Tο ιστορικό ιταλικό εστιατόριο Ζeffirino στο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη

Μια ηχηρή γαστρονομική συνεργασία.

Χριστίνα Καλαμπακτασώτη

Ο Όμιλος Fais φέρνει στη Σαντορίνη το ιστορικό Zeffirino, το εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και επιλεγμένοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος. Το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δεσμεύεται να προσφέρει στους επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni.

 

press

 

Η ιστορία

Ο Zeffirino Belloni μπορεί να γεννήθηκε στη Μόντενα, αλλά το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη Γένοβα. Ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς και το όνομα Belloni στον γαστρονομικό χάρτη – όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του κόσμου.

Το περίφημο Ristorante Zeffirino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939. Και από τότε μέχρι σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος, Μοχάμεντ Άλι. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη, και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

press

 

Η «κρυφή συνταγή του Pesto Genovese

Για την οικογένεια του Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της. Η επιτυχία του συγκεκριμένου pesto διά χειρός Luciano Belloni, οφείλεται κυρίως στις άριστες πρώτες ύλες όμως πρωτίστως «στο χέρι», δηλαδή στον τρόπο παρασκευής του, ο οποίος τηρεί πιστά μία συγκεκριμένη σειρά συστατικών και ένα ακριβές ποσοστό δόσεων ανά πρώτη ύλη.

Χωρίς αμφιβολία η οικογένεια Belloni έχει αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και για αυτό της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας» στον κόσμο.

 

Το μενού

Η συνεργασία αυτή όχι απλά φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το κάνει με έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας. Η συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto Genovese, με την ξεχωριστή (και άκρως μυστική) συνταγή της.

Για την οικογένεια Belloni, παράδοση και ποιότητα είναι όπως τα πιρούνια της σαλάτας και του φαγητού: είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο. Σε ό,τι αφορά το μενού, αφετηρία της έμπνευσης για τη δημιουργία του ήταν δύο αδιαπραγμάτευτες, διαχρονικές αξίες: το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος – το σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.

Radisson Santorini

Στην εκπληκτική Γένοβα, επονομαζόμενη “la Superba”, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν για το Radisson Blu Zaffron Resort, παρουσία του GM Hospitality Fais Group, κ. Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και ιδρυτή του Zeffirino, Luciano Belloni για τους διάσημους καλλιτέχνες αλλά και τον Πάπα της Ρώμης που είναι πιστός θαυμαστής της κουζίνας του.

Η γεύση όμως, δεν περνάει μόνο από το πιάτο, αλλά και από το ποτήρι. Γι’ αυτό και στη wine list του Zeffirino Ristorante βρίσκονται όσες τοπικές αλλά και ιταλικές ετικέτες μπορούν να σταθούν ισάξια και ταιριαστά δίπλα στις σπεσιαλιτέ του.

press

Τα cocktails

Επιπλέον, τα cocktails του φέρνουν την υπογραφή ενός δραστήριου, σύγχρονου bar wizard: αυτή του Σπύρου Κερκύρα, όπου επιμελείται το Cocktail Menu με την Bar Solutions Team Spyros Kerkyras/Likourgos Christothanopoulos, στο portfolio του οποίου βρίσκονται μια σειρά από πετυχημένα projects – ανάμεσά τους και το βραβευμένο «42 Barstronomy.Athens».

Φέτος, η διαδρομή της γεύσης ξεκινάει από την καρδιά της Ιταλίας και καταλήγει στην καρδιά του Αιγαίου. Στο Zeffirino Ristorante του Radisson Blu Zaffron!

 

Σχετικά με τον Όμιλο Fais

Eνόψει της μετά-COVID εποχής και της περιόδου ανάκαμψης του τουριστικού προϊόντος σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, o Όμιλος Fais επενδύει σημαντικά στο νεοσύστατο Hospitality & Gastronomy Division.

Πέρα από την ανακατασκευή της Αγοράς Μοδιάνο και του opening της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5* Radisson Blu Zaffron Resort, ο Όμιλος έχει επίσης αναλάβει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου Castello Bibelli στην Κέρκυρα. Στο Hospitality & Gastronomy Division έχει επίσης ενταχθεί η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato, που αποτελεί ένα πετυχημένο κομμάτι του Ομίλου Fais εδώ και μία πενταετία.

Tα συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη λαμπρή πορεία του Ομίλου, που περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό portfolio διεθνών luxury, fashion & sports brands, καθώς και μια ηγετική παρουσία σε λιανική και χονδρική σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.  

Στόχος του Ομίλου μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, των γαστρονομικών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων του, είναι να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων, καθώς και τη δημιουργία εργασιακών ευκαιριών. Χαρακτηριστικά, αναμένεται να δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις εργασίας -300 στην Αγορά Μοδιάνο και 150 στο 5* Radisson Blu Zaffron Resort- ταυτόχρονα με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του Oμίλου.

Θέλετε να πάρετε μια γεύση από το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη; Δείτε το βίντεο:

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Radisson Blu Zaffron Resort Santorini: Στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου Fais

closesmenu