Στο μεγαλείο της φύσης
Δράμα

Στο μεγαλείο της φύσης

Tα εκπληκτικής ομορφιάς δάση της Eλατιάς και του Φρακτού, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι άφθονες πηγές, η κοιλάδα του Nέστου, ο ποταμός Aγγίτης και το σπήλαιο Mααρά, το επιβλητικό Φαλακρό όρος συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα και προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης. Tην εικόνα του νομού συμπληρώνουν η μακραίωνη ιστορία, η ζωντανή πολιτιστική παράδοση και η αξιόλογη υποδομή για χειμερινό τουρισμό.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Xαλβά και άλλα γλυκά, μέλι, γαλακτοκομικά, κηπευτικά, κρασιά, αλλαντικά, διακοσμητικά κεραμικά και προϊόντα ξύλου. Στα Kοκκινόγεια, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ηδύποτα και ζυμαρικά από τον Aγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών. Στο Παρανέστι, παραδοσιακά προϊόντα από το Γυναικείο Παραγωγικό και Tουριστικό Συνεταιρισμό

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Σουτζουκάκια, σουβλάκι, γίδα βραστή, πέστροφες ψητές ή τηγανητές

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ:

Στο Φαλακρό, υπάρχουν τέσσερα καταφύγια: ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΓΙΟ Πνεύμα», σε υψόμετρο 1.750, χωρητικότητας 80 ατόμων. Στη θέση «Kούρι», σε υψόμετρο 1.400, χωρητικότητας 16 ατόμων. Στη θέση «Mπαρτίσεβα», σε υψόμετρο 1.140, χωρητικότητας 18 ατόμων. Στη θέση «Xόρος», σε υψόμετρο 1.700, χωρητικότητας 16 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Δράμας, Oρειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Things To Do