Αγκίστρι

Η παραλία Χαλικάδα (Χαλικιάδα)
Η παραλία της Σκάλας
Η παραλία της Σκάλας
H εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Σκάλα
Το Μεγαλοχώρι, πρωτεύουσα του νησιού, με στενά δρομάκια και λιγοστά παραδοσιακά σπίτια
Τα Λιμενάρια, χωριό με παραδοσιακό χρώμα, σε πευκόφυτη περιοχή
Η παραλία Δραγονέρα
Η Απόνησος, μια από τις γραφικότερες γωνιές του νησιού
9 φωτογραφίες
Φωτό:

ΕΚΤΑΣΗ: 12 τ. χλμ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 920

Ανάμεσα στην Αίγινα και τις πελοποννησιακές ακτές, το πευκόφυτο Αγκίστρι γοητεύει τους επισκέπτες με τις γραφικές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και το γαλήνιο τοπίο του. Το νησί, που διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή, προσφέρει μια πραγματικά ευχάριστη διαμονή σε όσους το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Το Αγκίστρι συνδέεται με τον Πειραιά απευθείας αλλά και μέσω Αίγινας. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται στο Κοντάρι (294 μ.).

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, το Αγκίστρι αποτελούσε τμήμα του βασιλείου του Αιακού, βασιλιά της Αίγινας. Κατά την επικρατέστερη άποψη, ταυτίζεται με την αρχαία Κεκρυφάλεια, που αποτέλεσε σύμμαχο της Αίγινας στον Τρωικό Πόλεμο. Τον 5ο αι. π.Χ. ο αθηναϊκός στόλος καταναυμάχησε κοντά στο Αγκίστρι το στόλο των Κορινθίων, των Επιδαυρίων και των Αιγινητών. Το νησί ακολούθησε σε γενικές γραμμές την ιστορική πορεία της Αίγινας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ: Λάδι, ελιές, ψάρια, θαλασσινά, γλυκά κουταλιού και ταψιού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ: Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια, ψάρια, θαλασσινά, γαλακτομπούρεκο, γλυκά κουταλιού, γλυκό "βοτσαλάκι" (αμυγδαλωτό), αρτοσκευάσματα.

AΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ: Θα δέσετε στο Μεγαλοχώρι. Ανεφοδιασμός σε καύσιμα, από πρατήριο καυσίμων κοντά στο Μεγαλοχώρι (τηλ. 91590).