Γαλατάς

Τροιζήνα
Φωτό:

Kωμόπολη απλωμένη απέναντι από το λιμάνι του Πόρου, στην ακτή της Πελοποννήσου, ο Γαλατάς είναι η έδρα του Δήμου Τροιζήνας. Πυκνά δρομολόγια μικρών σκαφών και φεριμπότ συνδέουν το Γαλατά με τον Πόρο. Αξιόλογη είναι η τουριστική κίνηση στα καφέ και τα μεζεδοπωλεία της προκυμαίας του Γαλατά, από όπου όμορφη είναι η θέα στον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου. Σε μικρή απόσταση από το Γαλατά βρίσκεται το φημισμένο άλλοτε Λεμονοδάσος, περιοχή κατάφυτη από λεμονιές και πορτοκαλιές. Ο Γαλατάς έχει 2.592 κατοίκους.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Μεγάλης Μαγουλάς

Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ, 2 χλμ Δ. Περιλαμβάνει μυκηναϊκή ακρόπολη (χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο κατά τους Κλασικούς - Ελληνιστικούς Χρόνους) και ταφικά μνημεία (βασιλικό θολωτό τάφο 15ου-13ου αι. π.Χ., μικρότερο θολωτό τάφο και κυκλικό τάφο). Η περιοχή της Μεγάλης Μαγούλας αποτελούσε το διοικητικό κέντρο της προϊστορικής Τροιζήνας, η οποία άκμασε κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο.

Οι Αδέρες

ΟΙ ΑΔΕΡΕΣ, οροσειρά πάνω από το Γαλατά. Η θέα από την κορυφή τους είναι μοναδική.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*ΚΟΛΥΜΠΙ: Στις παραλίες Πλάκα, Αλυκή, Λεμονοδάσος και Άρτιμο. Επίσης, στις ακρογιαλιές από το Περγάρι ώς το Μετόχι.

*ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Πλάκα Λεμονοδάσους, το πανηγύρι της Παναγίας της Ελεούσας στις 4 Ιουνίου. Οι προσκυνητές φθάνουν με βάρκες από τον Πόρο για τον εσπερινό στις 3 Ιουνίου - ακολουθεί πανηγύρι.

*ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ: Πληροφ.: KTEΛ, τηλ. 42480.

*ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Kέντρο Yγείας, τηλ. 42222, φαρμακεία, τηλ. 42209, 43473.

*ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Aστυνομία 42206. Ταξί 42888.