Κηφισιά

Βόρεια Αττική
Φωτό:

Πυκνοκατοικημένο προάστιο με κύρια χαρακτηριστικά το πράσινο, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τις πολυτελείς σύγχρονες κατοικίες, τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα και την έντονη νυχτερινή ζωή. Κατέχει τη θέση του ομώνυμου αρχαίου αττικού δήμου της Ερεχθηίδος φυλής. Στην Κηφισιά, τόπο καταγωγής του κωμικού ποιητή Μενάνδρου, διατηρούσε έπαυλη ο Ηρώδης ο Αττικός. Οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν φέρει στο φως σημαντικά νεκροταφεία - το ένα από αυτά μαρτυρά τη συνεχή κατοίκηση της περιοχής από τους Γεωμετρικούς ώς και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους -, οικιστικά κατάλοιπα και βιοτεχνική εγκατάσταση.

Το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς-Πάρκο Σύγχρονης Γλυπτικής

ΤΟ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΠΑΡΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ (Γ. Λύρα 73, Νέα Κηφισιά, τηλ. 6206437). Το Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς, παράρτημα του Σκιρώνειου Μουσείου Πολυχρονόπουλου (περιοχή Κινέτας Αττικής), διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα.

Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς

(Γεωργαντά 30 και Κασσαβέτη, τηλ. 8085560). Το Μουσείο στεγάζεται σε λιθόχτιστο διατηρητέο κτίριο. Τα εκθέματα - γλυπτά, πήλινα και χάλκινα αγγεία, επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μέλη κ.ά. - προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους αρχαίους δήμους Κηφισιάς, Αθμόνου (Μαρούσι), Φλύας (Χαλάνδρι) και Παλλήνης.

Γεωργίου Δροσίνη

(Αγίων Θεοδώρων και Κυριακού, τηλ. 8012642). Η έπαυλη "Αμαρυλλίς", όπου είχε ζήσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του, στεγάζει προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα, επιστολές, αλληλογραφία, φωτογραφίες και όλα τα βιβλία του ποιητή, καθώς και τη δημοτική βιβλιοθήκη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ: Tην Kαθαρή Δευτέρα, τα κούλουμα στο κτήμα Συγγρού.

H ανθοκομική έκθεση, στις αρχές Mαΐου.

*ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: Aστυνομία 6234450, Tουριστική Aστυνομία 8081464, EΛTA 6253500. Ραδιοταξί 8014000, 8084000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το εστιατόριο "Ελαίας Γη" στην Πολιτεία "Φιλεύοντας την Ελλάδα στο πιάτο σας"
Όνειρο Χριστουγέννων στο Μουσείο Γουλανδρή Στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μ.Γ. Φυσικής Ιστορίας
Οι Αλήθειες του Μικρού Πρίγκιπα Μήπως όταν ανεβούμε λίγο πάνω από την επιφάνεια της γης βλέπουμε τα πράγματα με άλλο μάτι;