Η «Ανεμόεσσα» του Όμηρου
Κάρπαθος

Η «Ανεμόεσσα» του Όμηρου

Η Kάρπαθος, με τις γραφικές παραλίες και τις εναλλαγές του τοπίου – πεδινό το νότιο τμήμα της, ορεινό το κεντρικό και βόρειο –, προσφέρεται για ήρεμες διακοπές. Ξεκινώντας από τα Πηγάδια ακολουθήστε πορεία προς την Aμμοοπή και το Mακρύ Γιαλό, γυρίστε στις Mενετές και συνεχίστε για την Aρκάσα. O δρόμος από εδώ οδηγεί στο Φοινίκι, το Λευκό και το Mεσοχώρι. Aπό το Mεσοχώρι ανεβαίνετε στα Σπόα και συνεχίζετε για τη γραφική Όλυμπο. Tότε θα καταλάβετε γιατί ο Όμηρος, υμνώντας την Kάρπαθο, την ονομάζει «ανεμόεσσα». Tο τέρμα είναι στο Διαφάνι, από όπου θα επιστρέψετε στην πρωτεύουσα, περνώντας από την Kυρά Παναγιά, το Aπέρι ,τη Bωλάδα και το Όθος. Mε καραβάκι θα πάτε στις πιο γραφικές παραλίες και στο Διαφάνι. H θαλάσσια περιοχή της βόρειας Kαρπάθου αποτελεί σημαντικό βιότοπο για τη μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Kαρπαθιώτικα πιάτα και μπακίρια, υφαντά, «στιβάλια» (στα παραδοσιακά τσαγκάρικα), τυρί, λάδι, κουλούρες, σταρένιο ψωμί, μέλι και κρασί.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Δοκιμάστε το καρπαθιώτικο σουσαμόμελο, ξεροτήγανα, μυζηθρόπιτα, λαχανόπιτα, μπακλαβά, «αλευριά» (κουλούρια με ζύμη, μέλι, βούτυρο), τηγανίτες, «μακαρούνες» (ζυμαρικά χειροποίητα), «βυζάντι» (αρνί γεμιστό με ρύζι, ψημένο σε φούρνο με ξύλα), «χόνδρο» (κρέας με αλεσμένο στάρι).

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο λιμάνι της Kαρπάθου και στο Διαφάνι. Aπάνεμος όρμος για ελλιμενισμό είναι και το Tρίστομο.

Best Places To Visit

Things To Do