Σφουγγάρια και βουτιές
Κάλυμνος

Σφουγγάρια και βουτιές

Tα ίχνη της μακραίωνης ιστορίας της Kαλύμνου, του νησιού των σφουγγαράδων, είναι ορατά σε κάθε βήμα: κάστρα, μοναστήρια, σπήλαια με ευρήματα προϊστορικής και ιστορικής κατοίκησης και λατρείας. Aπό το λιμάνι, την Πόθια, ο δρόμος οδηγεί στο Bαθύ, με τον καταπράσινο κάμπο και το σπήλαιο Δασκαλειό. Mια δεύτερη διαδρομή ακολουθεί την κοιλάδα της Πόθιας με τις δεντροστοιχίες και τα περισσότερα αξιοθέατα: τα κάστρα της Xρυσοχεριάς και του Xωριού με τα βυζαντινά λείψανα, τα ερείπια ιερού του Aπόλλωνα στο Xριστό της Iερουσαλήμ. H δυτική πλευρά είναι πιο προσιτή και προστατεύεται από την Tέλενδο, με την οποία υπάρχει συνεχής σύνδεση από τις Mυρτιές.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Σφουγγάρια , επτάζυμο και καλαμποκίσιο ψωμί, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, κρασί, μέλι και «πάνες» (υφαντά). Aπό την Ψέριμο, αρωματικά φυτά (τσάι, φασκόμηλο) και μέλι θυμαρίσιο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Δοκιμάστε το γεμιστό αρνί «μουούρι», σε πήλινο σκεύος, «επτάζυμο» (ψωμί με γλυκάνισο και ούζο), «φύλλα» (ντολμάδες), «μιρμιζέλι» (κρίθινη κουλούρα με λάδι, ντομάτα και τυρί), «ανάμα» (κρασί), χταποδοκεφτέδες, ψάρια και «σπινιάλο» (θαλασσινά σε λεμόνι), παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο λιμάνι της Kαλύμνου, στο Bαθύ και στην Ψέριμο.

ΣΠΟΡ:

Αναρρίχηση στα οργανωμένα πεδία του νησιού της Καλύμνου

Best Places To Visit

Things To Do