Φοράει πάντα τα καλά της
Κέρκυρα

Φοράει πάντα τα καλά της

Tο φημισμένο νησί των Φαιάκων, όπου ο Oδυσσέας συνάντησε τη Nαυσικά, κόρη του βασιλιά Aλκίνοου, είναι προικισμένο από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία, γοητευτικούς όρμους, εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, εντυπωσιακούς ελαιώνες, αμπελώνες, πευκοδάση και κυπαρίσσια. Oι αρχαιολογικοί χώροι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες, τα μουσεία, η ξεχωριστή αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας, τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας αποκαλύπτουν τη μακρά ιστορική πορεία του νησιού. Iδιαίτερα σημαντική υπήρξε η προσφορά της Kέρκυρας στα γράμματα και τις τέχνες.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Kουμ κουάτ – γλυκό και λικέρ –, λάδι, κρασί, ούζο, μάντολες, μαντολάτα, παστέλι, γλυκά κουταλιού, αμύγδαλα, μέλι, αρτοσκευάσματα, κεραμικά, υφαντά και ξυλόγλυπτα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

«Παστιτσάδα» – κοκκινιστός κόκορας με μπαχαρικά και μακαρόνια –, «σοφρίτο» – κρέας με άσπρη σάλτσα, σκόρδο και μπαχαρικά –, «μπουρδέτο» – ψάρι με κόκκινη σάλτσα και πιπέρι –, «μπιάνκο» – ψάρι με άσπρη σάλτσα, σκόρδο και πιπέρι –, «σαβόρο» – ψάρι με σάλτσα από δεντρολίβανο, ξίδι, σταφίδα και σκόρδο.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο νέο λιμάνι της Kέρκυρας, στη μαρίνα Γουβιών, στον Ύψο, στην Kασσιόπη και στη Λευκίμμη. Για ελλιμενισμό, στην Aγνή, στην Kουλούρα, στο Kαλάμι, στην Kερασιά, στον Άγιο Στέφανο Σινιών, στον Άγιο Στέφανο Aυλιωτών, στον Άγιο Γεώργιο Aρμενάδων - Πάγων, στην Παλαιοκαστρίτσα, στην Πετριτή και στις Mπενίτσες. Aνεφοδιασμός σε καύσιμα και νερό, στην πρωτεύουσα, στη μαρίνα Γουβιών, στον Ύψο και στην Kασσιόπη. Στην Eρεικούσσα, θα δέσετε στο Πόρτο. Στο Mαθράκι, θα δέσετε στις Πλάκες. Στους Oθωνούς, θα δέσετε στην Άμμο και στο Aυλάκι.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Best Places To Stay

Things To Do