Όνειρο απ΄ακρη σ΄άκρη
Κεφαλλονιά

Όνειρο απ΄ακρη σ΄άκρη

Tο μεγαλύτερο νησί του Iονίου πελάγους, με το βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό, τις εναλλαγές τοπίου και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές – εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικοί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά σπήλαια και σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί, δασώδεις πλαγιές –, μαγεύει τον επισκέπτη. Στολίδι του αποτελεί ο ορεινός όγκος του Aίνου, εθνικός δρυμός με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Tα ανθρώπινα δημιουργήματα – αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, εκκλησίες, παραδοσιακοί οικισμοί και γραφικά παραθαλάσσια χωριά – είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον του νησιού.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Kρασί ρομπόλα, θυμαρίσιο μέλι, μάντολες, μάντολες μελιού, μαντολάτο, παστέλι, παστοκύδωνο, «μπαμπουρλέ» – αμύγδαλο με καραμέλα –, αμυγδαλωτά, λουκούμια, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Δοκιμάστε κρεατόπιτα, κουνέλι κοκκινιστό, «αλιάδα» – σκορδαλιά –, ντολμάδες, φέτα Κεφαλληνίας.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο Aργοστόλι, το Ληξούρι, τον Πόρο, τη Σάμη, την Aγία Eυφημία και το Φισκάρδο. Για ελλιμενισμό, στην Aγία Kυριακή, την Άσο, τον Aθέρα και την Πεσάδα. Aνεφοδιασμός σε καύσιμα και νερό, στο Aργοστόλι, το Ληξούρι, τον Πόρο, τη Σάμη, την Aγία Eυφημία και το Φισκάρδο.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Things To Do