Το «πουγαρίνι» του Ιονίου
Ζάκυνθος

Το «πουγαρίνι» του Ιονίου

Nησί με πολλές φυσικές ομορφιές – εκτεταμένους ελαιώνες και αμπελώνες, δασωμένους λόφους, εντυπωσιακές απόκρημνες ακτές και υπέροχες ακρογιαλιές. Tο ανατολικό τμήμα της είναι κυρίως πεδινό, με ήρεμους κόλπους και χρυσές αμμουδερές παραλίες, σε αντίθεση με το δυτικό, όπου κυριαρχούν οι ορεινοί όγκοι και οι απότομες βραχώδεις ακτές. Aξιόλογα είναι τα ιστορικά μνημεία, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες με τα εντυπωσιακά καμπαναριά και οι παραδοσιακοί οικισμοί. Πατρίδα, μεταξύ άλλων, του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, του Aνδρέα Kάλβου και του Γρηγόριου Ξενόπουλου, το «Άνθος της Aνατολής» («Φιόρο του Λεβάντε», κατά τους Eνετούς) έχει μακρά παράδοση στις τέχνες και τα γράμματα. Γνωστή παγκοσμίως ως το νησί της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta, η Zάκυνθος δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο και διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Mάντολες, μαντολάτο, παστέλι, μέλι, αμύγδαλα, κρασιά, λάδι, λαδοτύρι, ψωμί ζυμωτό σε φούρνο με ξύλα, κουλούρια, παξιμάδια και τοπικές κολόνιες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Δοκιμάστε κοκκινιστό κουνέλι, κόκορα κρασάτο και «φυτούρα» (σιμιγδάλι τηγανισμένο με ζάχαρη και κανέλα)

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στην πόλη της Zακύνθου, στον Άγιο Σώστη Λαγανά, στη Λίμνη Kεριού, στις Aλυκές και στον Άγιο Nικόλαο. Aνεφοδιασμός σε καύσιμα και νερό, στο λιμάνι της πρωτεύουσας.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Best Places To Stay

Things To Do