Κουφονήσια

Κάτω Κουφονήσι
Η παραλία Ιταλίδα στο Πάνω Κουφονήσι
Η παραλία Ιταλίδα στο Πάνω Κουφονήσι
Η παραλία Πορί στο Πάνω Κουφονήσι
Πάνω Κουφονήσι
Πάνω Κουφονήσι
Πάνω Κουφονήσι
Πάνω Κουφονήσι
Πάνω Κουφονήσι
11 φωτογραφίες
Φωτό:

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 366

Νησάκια ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, το Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Το Πάνω Κουφονήσι έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια σημαντική τουριστική ανάπτυξη χάρη στο ήπιο φυσικό ανάγλυφο, τις φιλόξενες ακτές, τις εξωτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το γοητευτικό οικισμό του. Ο μεγάλος αλιευτικός στόλος του νησιού προμηθεύει τις ψαροταβέρνες με άφθονα ψάρια και θαλασσινά. Το Κάτω Κουφονήσι, με τις όμορφες ακρογιαλιές του, προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Πάνω Κουφονήσι, το Κάτω Κουφονήσι και την Κέρο ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Κωφός λιμήν. Στο Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι έχουν εντοπιστεί πρωτοκυκλαδικά νεκροταφεία και εγκαταστάσεις (3η χιλιετία π.Χ.). Επίσης, στο Πάνω Κουφονήσι έχουν βρεθεί αρχαιότητες Ιστορικών Χρόνων. Τα νησιά αποτέλεσαν ορμητήριο πειρατών κατά το Μεσαίωνα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

TI NA ΨΩNIΣETE: Ξινομυζήθρα, "ρακόμελο" (ρακή με μέλι).

TOΠIKEΣ NOΣTIMIEΣ: Αστακομακαρονάδα, ψάρια και θαλασσινά, μυζήθρα, παστέλι, ξεροτήγανα. Το Πάσχα, κατσίκι γεμιστό με ρύζι. Αγριοκάτσικο από την Kέρο.

AN EXETE ΣKAΦOΣ: Στο Πάνω Κουφονήσι, ανεφοδιασμός σε καύσιμα.