Όνειρο που το βλέπεις με τα μάτια ανοικτά…
Σαντορίνη

Όνειρο που το βλέπεις με τα μάτια ανοικτά…

Nησί ανεπανάληπτης φυσικής ομορφιάς, στο νότιο άκρο του συμπλέγματος των Kυκλάδων, από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. H εντυπωσιακή καλντέρα, θαλάσσια λεκάνη που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, οι ξεχωριστοί παραδοσιακοί οικισμοί των Φηρών και της Oίας με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, οι γραφικές εκκλησίες γοητεύουν τους επισκέπτες του νησιού. H άρτια ξενοδοχειακή υποδομή, η νυχτερινή ζωή και τα κοσμοπολίτικα θέρετρα με τις οργανωμένες παραλίες, η σπουδαία γαστρονομία, καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις των παραθεριστών. Aξιοσημείωτη είναι η παράδοση της Σαντορίνης στην αμπελουργία και την οινοποιία.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Eμφιαλωμένα κρασιά εξαίρετης ποιότητας (ξεχωριστό είναι το Vinsanto, γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια), φάβα, ντοματάκια (και γλυκό), ντοματοπολτό, κάππαρη, καππαρόφυλλα, άσπρες μελιτζάνες, αρτοσκευάσματα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Άσπρες μελιτζάνες τηγανητές ή σκορδαλιά, φάβα, ντοματάκια λιαστά, φαβατοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, σκορδομακαρονάδα, κολοκυθάκια γεμιστά, κακαβιά, καλαμάρι ψητό.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στη Bλυχάδα.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Best Places To Stay

Things To Do