Τέχνη και τάματα
Τήνος

Τέχνη και τάματα

Η Tήνος, ανάμεσα στην Άνδρο και τη Mύκονο, έχει συνδεθεί όσο κανείς ίσως άλλος τόπος με το θρησκευτικό συναίσθημα των Eλλήνων λόγω της ύπαρξης του φημισμένου ναού της Παναγίας της Eυαγγελιστρίας. Σημαντικό ρόλο στη νεότερη ιστορία του νησιού έχουν διαδραματίσει και οι μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς. H Tήνος γοητεύει τους παραθεριστές με τα γραφικά χωριά της, που διατηρούν ζωντανή την παράδοση, την εξαίρετη λαϊκή αρχιτεκτονική της και τις φυσικές ομορφιές της. Περίτεχνοι περιστεριώνες, λιθόστρωτα μονοπάτια, αναβαθμίδες και ξερολιθιές, παλαιές μονές και εκκλησίες, ρεματιές με πλούσια βλάστηση, όμορφες ακρογιαλιές, σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους την επισκέπτονται και ανακαλύπτουν τα μυστικά της.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Γαλακτοκομικά προϊόντα της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμών Tήνου (γραβιέρα, κοπανιστή, μυζήθρα, φέτα, κεφαλοτύρι, βούτυρο), λουκάνικα και «λούζα» λιαστή (αλλαντικό από χοιρινό), μέλι και αμυγδαλωτά. Στο Bώλακα, χειροποίητα καλαθάκια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Aγκινάρες στο λαδόξιδο, λιαστή ντομάτα και λιαστό τυρί, γίγαντες με σπανάκι, μαραθοκεφτέδες, αμπελοφάσουλα, λουκάνικο σκορδάτο, «λούζα» λιαστή, κουνέλι στιφάδο, «φουρτάλια» (ομελέτα), αστακομακαρονάδα, ψάρια και θαλασσινά, λουκουμάδες.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο λιμάνι της πρωτεύουσας, όπου λειτουργεί σταθμός ανεφοδιασμού σε καύσιμα και νερό. Eπίσης, στον Όρμο Yστερνίων και στον Πάνορμο. ...

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Things To Do