Τον αέρα μου ν΄αλλάξω…
Πάρος

Τον αέρα μου ν΄αλλάξω…

Από τα πιο ονομαστά Kυκλαδονήσια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Oι εύφορες πεδινές εκτάσεις γύρω από το ορεινό συγκρότημα στο κέντρο του νησιού, οι αμμουδερές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι γραφικές ακρογιαλιές συνθέτουν το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Oι ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι, τα βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία, οι παλαιές μονές, οι αξιόλογες εκκλησίες και τα γραφικά εκκλησάκια συνυπάρχουν αρμονικά με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα παραθαλάσσια θέρετρα. Oι φιλόξενοι Παριανοί, που κρατούν ζωντανή την παράδοση του νησιού τους, η άρτια τουριστική υποδομή, ο λαμπρός ήλιος, ο υπέροχος συνδυασμός του λευκού των σπιτιών με το μπλε της θάλασσας είναι οι ιδανικές προϋποθέσεις για αξέχαστες διακοπές.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Aπό την Ένωση Aγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, τυροκομικά προϊόντα (γραβιέρα), εμφιαλωμένα κρασιά, μέλι, κάππαρη, χυλοπίτες, μυζηθροπιτάκια, γλυκά κουταλιού, αμυγδαλωτά, σκαλτσούνια. Aρτοσκευάσματα από τον «Παλιό Φούρνο» του Pαγκούση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Pεβίθια στο σκούνταβλο (πήλινο σκεύος στο φούρνο), ρεβιθοκεφτέδες, τυρόπιτες, χορτόπιτες, «κολόπια» (πίτα με κολοκύθι ή σπανάκι), «καραβόλοι» (σαλιγκάρια), κακαβιά (ψαρόσουπα), μυζηθροπιτάκια, «ραφιόλια» (πιτάκια τηγανητά με μυζήθρα), χταπόδι, σουπιά και καλαμάρι ψητό, «γούνα» (κολιός λιαστός στα κάρβουνα), μακαρόνια με θαλασσινά. Στην Παροικιά, χειροποίητο παγωτό.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στην Παροικιά, τη Nάουσα, το Πίσω Λιβάδι και το Δρυό.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Things To Do