Κουκουναριές

Οι Κουκουναριές
Φωτό:

Πευκόφυτη περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους και σημαντικός βιότοπος, οι Κουκουναριές, θέρετρο με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, είναι διάσημες για τη μαγευτική παραλία τους με τη χρυσή άμμο. Ιδιαίτερα έντονη είναι η τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η υποδειγματικά οργανωμένη παραλία κατακλύζεται από παραθεριστές, που επιδίδονται σε θαλάσσια σπορ. Στο ανατολικό άκρο της παραλίας εκβάλλει μικρό ποτάμι - οι όχθες του συνδέονται με γραφικό γεφύρι. Στο λιμανάκι της περιοχής δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Oι Kουκουναριές έχουν 126 κατοίκους. Απέχουν 13 χλμ NΔ από την πρωτεύουσα.

Ο Βιότοπος των Κουκουναριών

Ο ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ, με πλούσια πτηνοπανίδα και χλωρίδα. Οι πρότυπες οικοτουριστικές εγκαταστάσεις (περίπτερα, αναψυκτήρια, σχολές σκι κ.ά.), η αμμουδερή παραλία και η λίμνη Στροφυλιά συνθέτουν την εικόνα της περιοχής.

Η Μπανάνα

Η ΜΠΑΝΑΝΑ, μαγευτική περιοχή με υπέροχη αμμουδερή παραλία και όμορφο ηλιοβασίλεμα. Στην παραλία νοικιάζονται σκάφη, λειτουργούν μπιτς-μπαρ - συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό νέων - και πραγματοποιούνται θαλάσσια σπορ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*KOΛYMΠI: Στην παραλία των Κουκουναριών. Επίσης, στις παραλίες Μάραθα, Ξενία (Αμπελάκια), Μπανάνα (Κρασσά), Μικρή Μπανάνα, Αγία Ελένη, Κρυφή Άμμο, Μανδράκι (Λιμάνι Ξέρξη), Ελιά και Άγκιστρο.