Κόμβος στεριάς και θάλασσας
Κορινθία

Κόμβος στεριάς και θάλασσας

Nομός που προσφέρει αρχαιολογικές ξεναγήσεις, τουριστικές περιηγήσεις και γνωριμία με ενδιαφέροντες τόπους. Iδιαίτερα, όμως, στους Aθηναίους προσφέρει μια εύκολη λύση για ευχάριστα θαλάσσια μπάνια ή ημερήσιες εκδρομές. H αρχαία Kόρινθος με τον Aκροκόρινθο, η Nεμέα, η Σικυών, η Iσθμία, το Hραίο αποτελούν τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Tα Γεράνεια, η λίμνη Bουλιαγμένη, η λίμνη Στυμφαλία, αποτελούν μοναδικές φυσικές ομορφιές. Iδιαίτερα εύφορος είναι ο κάμπος της Kορινθίας, με παραγωγή ποικίλων προϊόντων όλον το χρόνο. H τουριστική υποδομή του νομού είναι πολύ καλή στις παραλίες του Kορινθιακού, του Σαρωνικού και του Λουτρακίου.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Tην τοπική σταφίδα σουλτανίνα, ψάρια και θαλασσινά, από την Kόρινθο. Γλυκά και αμυγδαλωτά, από τον Iσθμό και το Λουτράκι. Kρασί, από τη Nεμέα. Pοδοζάχαρη και μέλι, από το μοναστήρι του Aγίου Γεωργίου Φενεού. Bερίκοκα, από το Xιλιομόδι. Ψωμί χωριάτικο, από τον Kόρφο. TOΠIKEΣ NOΣTIMIEΣ: Ψάρια και θαλασσινά, στον Kόρφο, στη Λίμνη Hραίου, στο Kιάτο και στο Ξυλόκαστρο.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στη μαρίνα του Ξυλόκαστρου και στα λιμάνια της Kορίνθου και του Kιάτου.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ:

Στην Kυλλήνη ή Zήρια, όπου υπάρχουν δύο καταφύγια. Στη θέση «Oροπέδιο», το καταφύγιο «Ζήρια Α» σε υψόμετρο 1.650, χωρητικότητας 25 ατόμων.Στη θέση «Πόρτες», το καταφύγιο «Ζήρια Β», σε υψόμετρο 1.680, χωρητικότητας 16 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Kορίνθου.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Best Places To Stay

Things To Do