Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, με αξιόλογες τοιχογραφίες, στην Κάτω Λαψίστα.
Η Διαδρομή Περίβλεπτος-Όρος Μιτσικέλι-Δικόρυφο
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ-ΟΡΟΣ ΜΙΤΣΙΚΕΛΙ-ΔΙΚΟΡΥΦΟ, με μαγευτική θέα αρχικά στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και τον κάμπο της Λαψίστας, στη συνέχεια δε στην περιοχή του Ζαγορίου.
Η μονή της Στούπαινας
Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΠΑΙΝΑΣ, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, με όμορφη θέα, σε πλαγιά του Μιτσικελίου, στη διαδρομή Περίβλεπτος-όρος Μιτσικέλι. Ιδρύθηκε το 1724, ανακαινίστηκε και ιστορήθηκε το 1743 από τον ηγούμενο Διονύσιο και τους υποτακτικούς του Γρηγόριο και Δανιήλ από το Κουκκούλι.
Το χωριό Μεγάλο Γαρδίκι
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΡΔΙΚΙ, με την εκκλησία της Παναγίας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Τα Ερείπια της Αρχαίας Πασσαρωνος
ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ, στην ευρύτερη περιοχή (Γαρδίκι - Ροδοτόπι). Η Πασσαρών υπήρξε θρησκευτική εστία και παλαιά πρωτεύουσα των Μολοσσών, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες τους. Καταστράφηκε από τον Αιμίλιο Παύλο το 167 π.Χ.
Τα Ερείπια Περιπτέρου Ναού του Αρείου Διός
ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΔΙΟΣ, ιωνικού ρυθμού (διαστάσεων 19,30x11 μ.), στους πρόποδες του λόφου Γαρδικίου. Χτίστηκε στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και πυρπολήθηκε από τους Ρωμαίους. Κατά πάσαν πιθανότητα ο ναός αποτελούσε το επίσημο ιερό των Μολοσσών, όπου λατρευόταν ο θεός του πολέμου, ο Άρειος Ζευς.