Καλέντζι
>
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το χωριό Κορίτιανη
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΡΙΤΙΑΝΗ, 6,5 χλμ Δ, με την εκκλησία της Παναγίας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κοντά στο χωριό θα δείτε παλαιό νερόμυλο.
Η εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, σε πευκόφυτο λόφο κοντά στο χωριό Φορτόσι.
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στο χωριό Πάτερο.
Η Διαδρομή Καλέντζι-Γεφύρι Πλάκας
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΛΕΝΤΖΙ-ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ.
Το Ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, στον ποταμό Άραχθο, στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Άρτης. Έργο του πρωτομάστορα Κώστα Μπέκα και ντόπιων τεχνιτών, το μονότοξο πέτρινο γεφύρι, εξαίρετο δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής, οικοδομήθηκε το 1866. Κοντά του θα δείτε διώροφο πέτρινο σπίτι, όπου το Μάρτιο του 1944 υπογράφηκε η "Συμφωνία της Πλάκας" μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων ΕΛΑΣ (Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού) και ΕΔΕΣ (Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου).
Ο Συνοικισμός Πλάκα
Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΛΑΚΑ, σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, κοντά στη συμβολή των ποταμών Αράχθου και Ραφτανίτη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες αναπτύσσονται αθλητικές δραστηριότητες (ράφτινγκ, καγιάκ).
Η μονή της Παναγίας
Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου, κοντά στην Πλάκα.
Το χωριό Πλατανούσσα
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΣΑ, με όμορφη πλακόστρωτη πλατεία, πλατάνια, τρεχούμενα νερά και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Είναι χτισμένο δίπλα σε εντυπωσιακό κρημνώδη βράχο με λεία ορθοπλαγιά - στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.