Πλάτσα
>
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στο κέντρο του χωριού.
Η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στην Πλάτσα. Θα δείτε, επίσης, τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη (θέση "Τσαγκαρίστια"), του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας, αφιερωμένη στα Εννιάμερα της Θεοτόκου.
Η εκκλησία της Παναγίας της Γιάτρισσας
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, στην περιοχή του χωριού Πηγής.
Η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αξιόλογης αρχιτεκτονικής, στη θέση "Καμπινάρι".
Το Θέατρο Μάνης "Κώστας Καζάκος"
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΗΣ "ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ", 3,5 χλμ ΒΑ.
Τα Κυβέλεια
ΤΑ ΚΥΒΕΛΕΙΑ, οικισμός με παραδοσιακό χρώμα.
Η Μηλιά
Η ΜΗΛΙΑ, χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, με την εκκλησία των Ταξιαρχών - Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (αξιόλογο είναι το καμπαναριό της). Θα δείτε, επίσης, την παλαιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, άλλοτε καθολικό μονής. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα Ξανθιάνικα, συνοικισμός της Μηλιάς, με την εκκλησία της Παναγίας.
Η Κάτω Χώρα
Η ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ, με την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου σε κοντινή απόσταση. Στην περιοχή της Κάτω Χώρας βρίσκεται η μονή Αγίου Δημητρίου.
Το χωριό Νομιτσής (Νομιτσί)
ΤΟ ΧΩΡΙΟ NΟΜΙΤΣΗΣ (ΝΟΜΙΤΣΙ), με παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και τις εκκλησίες της Υπαπαντής, της Ανάληψης, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου. Συνέχεια του Νομιτσή είναι ο συνοικισμός Κούμανη (Κουμάνι), με τις εκκλησίες της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, του Αϊ-Στράτηγου, των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίτσας.
Οι Θαλάμες
ΟΙ ΘΑΛΑΜΕΣ, οικισμός της Μεσσηνιακής Μάνης, χτισμένος στη θέση της ομώνυμης αρχαίας πόλης με το ονειρομαντείο της Ινούς. Η ταβέρνα του οικισμού με τα πλατάνια και το αρχαίο πηγάδι αποτελεί συχνά σταθμό για τους ταξιδιώτες. Θα δείτε περίτεχνα πετρόχτιστα σπίτια, πυργόσπιτα και πλακόστρωτα. Επίσης, τις εκκλησίες του Προφήτη Ηλία (κοιμητηριακός ναός), της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Βασιλείου. Σε μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, με τοιχογραφίες.
Η Λαγκαδά
Η ΛΑΓΚΑΔΑ, παραδοσιακό μανιάτικο χωριό, με τις εκκλησίες της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα στην πλατεία και των Εισοδίων της Θεοτόκου (κεντρικός ναός), καθώς και τους πύργους Καπιτσίνου και Οικονομέα (ερειπωμένος). Θα δείτε, επίσης, τις εκκλησίες της Παναγίας (Κοίμηση της Θεοτόκου), των Αγίων Πάντων και της Αγίας Σοφίας (κοιμητηριακός ναός).
Η μονή Φιλιατρού
Η ΜΟΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΟΥ, αξιόλογης αρχιτεκτονικής, σε όμορφη τοποθεσία.
Η μονή Παναγίας
Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, με θέα στη γύρω περιοχή.
Το χωριό Άγιος Νικών
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΩΝ, με την εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα.