Αγρίνιο
>
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο
ΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.
Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και Αίθουσα Τέχνης Χρήστου Καπράλου
Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΡΑΛΟΥ. Το σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής μελέτης, χτίστηκε το 1984, με δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη (τηλ. 22393), που διαθέτει χιλιάδες τόμους και σπάνια βιβλία, ιδρύθηκε το 1961 και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1964 με δωρεά των αδελφών Παπαστράτου. Στην Αίθουσα Τέχνης (τηλ. 33568) στεγάζεται έκθεση γλυπτών του φημισμένου γλύπτη Χρήστου Καπράλου (1909-1993), με έργα της περιόδου 1930-1954.
Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, μητρόπολη.
Η Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Το Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου
ΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, στην πλατεία Παναγοπούλου. Χτίστηκε με δαπάνες της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ και διαθέτει αμφιθέατρο και εκθεσιακό χώρο.
Ο Παλαιός Σταθμός του Τρένου
Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ. Εδώ στεγάζεται το Κέντρο Νεότητας και αναψυκτήριο.
Οι Παλαιές Καπναποθήκες Παπαστράτου
ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ.
Οι Παλαιές Καπναποθήκες Παπαπέτρου και Ηλίου
ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ και ΗΛΙΟΥ.
Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Το Δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου
ΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, σε πλαγιά λόφου, με την παλαιά εκκλησία του πολιούχου του Αγρινίου. Aπό την περιοχή έχετε θέα στην πόλη και σε όλον τον κάμπο του Αγρινίου. Kοντά βρίσκονται τα "Δύο ρέματα", ρεματιά με πλατάνια.
Η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, στη θέση "Μαύρικα", σε περιοχή με καλλιέργειες, ανάμεσα στο Αγρίνιο και τη λίμνη Λυσιμαχία.
Η εκκλησία της Παναγίας
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, κοιμητηριακός ναός, κοντά στο χωριό Μεγάλη Χώρα. Στην περιοχή του χωριού θα δείτε, επίσης, μιναρέ χτισμένο την περίοδο της Tουρκοκρατίας.
Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, στο ομώνυμο χωριό. Στην ίδια πλατεία, το κτίριο του δημοτικού διαμερίσματος και μνημείο αφιερωμένο στους μικρασιάτες πρόσφυγες που ίδρυσαν το χωριό. Από τα ξωκλήσια της Αγίας Παρασκευής και του Προφήτη Ηλία έχετε θαυμάσια θέα στον κάμπο και την πόλη του Αγρινίου.
Το χωριό Πυργί
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΡΓΙ, με τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Κοντά του, λείψανα αρχαίας οχύρωσης.
Η μονή της Παναγίας της Λυκουρίσσης
Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΙΣΣΗΣ, 5 χλμ ΒΔ από το χωριό Σκουτερά.
Το Υδροηλεκτρικό Φράγμα Καστρακίου
ΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ, κοντά στο ομώνυμο χωριό. Η κατασκευή του δημιούργησε την τεχνητή λίμνη Καστρακίου. Από τη θέση όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο "Καστράκι" έχετε υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή.