Αντίρριο
>
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το Κάστρο "Καστέλι της Ρούμελης"
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ("ΚΑΣΤΕΛΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ"). Οικοδομήθηκε - παράλληλα με εκείνο του Ρίου - από το σουλτάνο Bαγιαζήτ B' μετά την κατάληψη της Ναυπάκτου (1499), με σκοπό τον έλεγχο του στενού Ρίου - Αντιρρίου (τα δύο κάστρα ονομάζονταν "Μικρά Δαρδανέλια"). Στους κατοπινούς αιώνες, και ώς την παράδοσή του στους Έλληνες μετά την Επανάσταση του 1821, το κάστρο περιήλθε στο γενουάτη ναυμάχο Αντρέα Ντόρια, στους Τούρκους και στους Ενετούς.
Η Γέφυρα Χαριλάου Τρικούπη (Ρίου-Αντιρρίου)
Η ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ). Τη γεφύρωση του Ρίου με το Αντίρριο οραματίστηκε πρώτος ο πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης. Το εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα αποτελείται από την κυρίως γέφυρα (καλωδιωτή) και τις δύο γέφυρες πρόσβασης, συνολικού μήκους 2.860 μ. Το έργο θεμελιώθηκε τον Ιούλιο του 1998 και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 2000 και 2004. Οι δυσκολίες στην κατασκευή του (μεγάλο βάθος θεμελίωσης, υψηλή σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, φύση του εδάφους θεμελίωσης) επέβαλαν την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογικών μεθόδων.
Η Έκθεση-Κέντρο Ενημέρωσης
Η ΕΚΘΕΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (τηλ. 39010), σε αίθουσα δίπλα στο σταθμό διοδίων Αντιρρίου. Οι επισκέπτες ενημερώνονται για όλες τις πτυχές του έργου, από το ιστορικό μέχρι τις μεθόδους κατασκευής του, και ξεναγούνται σε δύο εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη έχει θέμα την ίδια τη γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης", ενώ η δεύτερη αφορά γέφυρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι επισκέπτες έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προβολές που καλύπτουν όλη την περίοδο κατασκευής της γέφυρας. Στο εκθεσιακό κέντρο λειτουργεί κατάστημα αναμνηστικών.
Το Υπαίθριο Αμφιθέατρο
ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου, μαζί με τη φιλαρμονική του Δήμου Αντιρρίου.
Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Μακύνειας
Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ, με θέα στον Πατραϊκό κόλπο. Η Μακύνεια ήταν αρχαία πόλη των Αιτωλών. Σώζονται το θέατρο, θεμέλια ναού και λείψανα τειχών της ακρόπολης.
Ο Αγραπιδόκαμπος
Ο ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟΣ, οικισμός χτισμένος σε όμορφο φυσικό περιβάλλον.