Η Χούνη
Η ΧΟΥΝΗ, ορεινός οικισμός με βρύσες και τρεχούμενα νερά. Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής δεσπόζει σε όλη την περιοχή.
Ο Οικισμός Ψηλόβραχος
Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΨΗΛΟΒΡΑΧΟΣ, χτισμένος σε απόκρημνη περιοχή, με επιβλητικούς βράχους και υπέροχη θέα. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, λημέρι του Καραϊσκάκη.
Η Γέφυρα της Επισκοπής
Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, στη λίμνη Kρεμαστών. Συνδέει τους νομούς Aιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.
Η Τεχνητή Λίμνη-Φράγμα Κρεμαστών
Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ - ΦΡΑΓΜΑ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ. Η λίμνη σχηματίστηκε μετά την κατασκευή του φράγματος (1965) κοντά στη συμβολή των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη και Ταυρωπού (Μέγδοβα). Το γεώφραγμα έχει ύψος 160 μ., μήκος 457 μ. και πλάτος στη βάση 670 μ. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Κρεμαστών, από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της χώρας, εξασφαλίζει σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης είχε αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.
Ο Πύργος Ακροποτάμου
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, 2 χλμ ΒΔ από τον οικισμό Αυλακιές. Στη διαδρομή προς τον πύργο έχετε θέα στο ξωκλήσι της Παναγίας της Προυσιώτισσας και την τεχνητή λίμνη.
Το Πεντάκορφο
ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ, ορεινό χωριό με έντονο παραδοσιακό χρώμα, χτισμένο σε τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Εντυπωσιακός είναι ο καταρράκτης κοντά στο χωριό.