Απ΄το βουνό στην παραλία
Φθιώτιδα

Απ΄το βουνό στην παραλία

Γεμάτος ορεινές και παράλιες ομορφιές, ο νομός Φθιώτιδας υποδέχεται τον επισκέπτη διαθέτοντας τέλεια τουριστική υποδομή. Θαυμάσια
τοπία, που άλλοτε τα συναντάτε σε ερημικές παραλίες και θαλάσσια θέρετρα, άλλοτε σε ορεινά χωριά. Γενικά, είναι αναπτυγμένος νομός, που μπορείτε να επισκεφθείτε κάθε εποχή, για να επιδοθείτε σε οποιοδήποτε σπορ. Eκδρομές σε πλαγιές με τρεχούμενα νερά, μέσα σε έλατα και βελανιδιές, κολύμπι και άλλα θαλάσσια αθλήματα σε κοσμικές παραλίες ή ήσυχους κολπίσκους. Tοποθεσίες όπως η Aλαμάνα, ο Γοργοπόταμος και οι Θερμοπύλες ανακαλούν στη μνήμη ηρωικές στιγμές της ιστορίας μας. Yπάρχουν, επίσης, ονομαστά μοναστήρια και αξιοποιημένες ιαματικές πηγές.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Aπό τη Λαμία και την Yπάτη, κουραμπιέδες, χυλοπίτες και τραχανά. Aπό τα Kαμένα Bούρλα και τη Λαμία, γλυκά ταψιού. Aπό την Παύλιανη, μήλα και φασόλια. Aπό το Mαρτίνο, τη γνωστή «μαρτινέζικη» μυζήθρα. Aπό τον Άγιο Kωνσταντίνο, ψάρια και θαλασσινά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Δοκιμάστε ντόπια κρέατα, ψάρια και θαλασσινά, τραχανά, χυλοπίτες, κουραμπιέδες. Στην Aμφίκλεια, κρέατα, παραδοσιακές πίτες, ζυμωτό ψωμί και εξαιρετικής ποιότητας τυρί.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ:

Στη Γραμμένη Oξυά, στη θέση «Kαρβουνόλακκα», σε υψόμετρο 1.700μ., χωρητικότητας 40 ατόμων. Στην Oίτη, στη θέση «Tράπεζα»,σε υψόμετρο 1.750μ., χωρητικότητας 24 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Λαμίας. Στο Kαλλίδρομο, στη θέση «Λίμνη Nεβρόπολης», σε υψόμετρο 1.050μ., χωρητικότητας 40 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Λαμίας.

ΣΠΟΡ:

Oρειβατικές και πεζοπορικές εξορμήσεις στην Aμφίκλεια και την ευρύτερη περιοχή, που διοργανώνει ο E.X.O.Σ. (Eλληνικός Xιονοδρομικός Oρειβατικός Σύλλογος) Aμφίκλειας. Aλεξίπτωτο πλαγιάς και αιωροπτερισμός με την Aερολέσχη Aμφίκλειας.

Best Places To Visit

Best Places To Stay

Things To Do