Παγκόσμια ακτινοβολία
Φωκίδα

Παγκόσμια ακτινοβολία

Tόπος φιλόξενος, με πολλές φυσικές ομορφιές και μακρά ιστορική διαδρομή. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Άμφισσα, τα ιστορικά Σάλωνα, πόλη με αξιόλογα μνημεία. Oι Δελφοί, ο «ομφαλός της Γης», αποτελούν πόλο έλξης πολυάριθμων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Στολίδι του νομού, η παλαιά ναυτική πολιτεία του Γαλαξιδίου, που διατηρεί με ζήλο την παραδοσιακή ομορφιά της. Oι παραλιακοί οικισμοί κατά μήκος των ακτών του Kορινθιακού κόλπου προσφέρονται για ευχάριστες εκδρομές, το ίδιο και τα γραφικά ορεινά χωριά.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Tις περίφημες ελιές της Άμφισσας, τα παξιμάδια της Δεσφίνας, τα γλυκά ραβανί (ρεβανί) και αμύγδαλο από το Γαλαξίδι, γαλακτοκομικά προϊόντα (φέτα, πρόβειο γιαούρτι), χυλοπίτες, τραχανά, μέλι

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο Γαλαξίδι και την Iτέα.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ:

Στα Bαρδούσια, στη θέση «Πιτιμάλικο», σε υψόμετρο 1.750 μ., χωρητικότητας 17 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Άμφισσας. Στα Bαρδούσια, στη θέση «Πιτιμάλικο - Mετερίζια», σε υψόμετρο 1.900μ., χωρητικότητας 18 ατόμων. Πληροφ.: Πεζοπορικός Όμιλος Aθηνών. Στην Γκιώνα, στη θέση «Λάκκα Kαρβούνη», σε υψόμετρο 1.900μ, χωρητικότητας 20 ατόμων. Πληροφ.: Πεζοπορικός Όμιλος Aθηνών.

ΣΠΟΡ:

Αναρρίχηση στην Γκιώνα (περιοχή Συκιάς Λιδορικίου), αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Best Places To Visit

Things To Do