Καψοράχη

Η Τριχωνίδα στην περιοχή της Καψοράχης
Φωτό:

Χωριό αγροτικού χαρακτήρα, χτισμένο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, σε όμορφη παραλίμνια έκταση. Οι κάτοικοι της Καψοράχης, που ήταν ανέκαθεν ένα από τα καπνοχώρια της Αιτωλοακαρνανίας, ασχολούνται πλέον με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων, την κτηνοτροφία και την αλιεία στην Τριχωνίδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδρομή από την Καψοράχη προς τον οικισμό Παλαιοχώρι. Το κάστρο του Παλαιοχωρίου, οχυρό αρχαίας πόλης, προσφέρει πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή. Στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής συγκαταλέγονται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Παλαιοχώρι, η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, νοτιοδυτικά του Παλαιοχωρίου, και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, στο μέσον του κάμπου της Καψοράχης. Η Καψοράχη έχει 300 κατοίκους. Απέχει 42 χλμ ΒΑ από το Μεσολόγγι.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA: Ο "Διάπλους της λίμνης", διεθνείς κολυμβητικοί αγώνες τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κολυμβητές ξεκινούν από την παραλία της Καψοράχης και τερματίζουν στη θέση "Αμπάρια", ανάμεσα στο Καινούργιο και το Παναιτώλιο.

Στο λιμανάκι του χωριού, στη θέση "Μούρτος", ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καψοράχης πραγματοποιεί αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

*ΠPΩTEΣ BOHΘEIEΣ: Αγροτικό Ιατρείο, τηλ. 41200.

*XPHΣIMA THΛEΦΩNA: Αστυνομία 41206.