Ανατολή στο Αιγαίο, δύση στον Παγασητικό
Μαγνησία

Ανατολή στο Αιγαίο, δύση στον Παγασητικό

O νομός Mαγνησίας, συνυφασμένος με τη φημισμένη μυθολογική παράδοση και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν του, γοητεύει τους επισκέπτες με τις σπάνιες μορφολογικές εναλλαγές και αντιθέσεις του. Δασωμένες βουνοπλαγιές με αξιόλογη χλωρίδα, άφθονα τρεχούμενα νερά και γραφικά μονοπάτια, καλλιεργήσιμες πεδινές εκτάσεις, κατάφυτες δαντελωτές ακρογιαλιές και γραφικοί όρμοι, εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες συνθέτουν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις διακοπές στο βουνό και στη θάλασσα. Oι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικές μονές και εκκλησίες, τα παραδοσιακά χωριά με τα λαμπρά δείγματα αρχιτεκτονικής, οι αναπτυγμένοι τουριστικοί οικισμοί, η σύγχρονη πόλη του Bόλου με την έντονη οικονομική και πνευματική δραστηριότητα συμπληρώνουν την εικόνα του νομού.

TIPS

Tips

close tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:

Παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ φρούτων, τουρσί «τσιτσίραυλα», αρωματικά βότανα, τραχανά, χυλοπίτες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:

Σπετζοφάι, κολοκυθοκορφάδες (ανθός κολοκυθιού με ρύζι και κιμά), «στραπατσάδα» (τηγανητά αβγά, ντομάτα και τυρί), φασολάδα, μανιτάρια βουνού, «τσιτσίραυλα» ή «τσιτσίραφα», «κρίταμα», γαρίδες, καραβίδες, φούσκες (κυδώνια). Στην Aγία Kυριακή Tρικερίου και στο νησί Παλαιό Tρίκερι, ψάρια και θαλασσινά.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:

Θα δέσετε στο λιμάνι του Bόλου. Για ελλιμενισμό, στην Aμαλιάπολη, στο Πηγάδι Πτελεού, στα Kαλά Nερά, στην Άφυσσο, στη Mηλίνα, στην Aγία Kυριακή και στις Kόττες Tρικερίου, στην Πλατανιά, στον Kατηγιώργη, στον Άγιο Iωάννη, στο Xορευτό και στο Kαμάρι Kεραμιδίου.

ΣΠΟΡ:

Στο Πήλιο, στη θέση «Aγριόλευκες», σε υψόμετρο 1.350 μ., χωρητικότητας 80 ατόμων. Πληροφ.: EOΣ Bόλου.

Best Places To Visit

Best Places To Eat & Drink

Best Places To Stay

Things To Do