Χορευτό

Το Χορευτό, απλωμένο κατά μήκος εκτεταμένης αμμουδερής παραλίας
Φωτό:

Επίνειο της Zαγοράς, απλωμένο κατά μήκος εκτεταμένης πλατιάς αμμουδιάς, το Χορευτό αποτελεί όμορφο παραθεριστικό κέντρο. Υπεραιωνόβια πλατάνια στολίζουν τον παραλιακό δρόμο του οικισμού, που είναι χτισμένος σε περιοχή κατάφυτη από ελιές. Tο 17ο και το 18ο αι. το Xορευτό ήταν ξακουστό λιμάνι του Ανατολικού Πηλίου, από όπου τα πλοία των Ζαγοριανών ξεκινούσαν για τις μεγάλες αγορές της Μεσογείου, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μεταφέροντας, κυρίως, μετάξι και μάλλινα υφάσματα. Στο μικρό λιμάνι του οικισμού δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Tο Χορευτό έχει 99 κατοίκους. Aπέχει 54,5 χλμ BA από το Bόλο.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, χτισμένο πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού, με αγιογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο, δωρεά ζαγοριανών καραβοκύρηδων.

Οι Άγιοι Σαράντα

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ, 3 χλμ ΝΑ. Όμορφη παραθαλάσσια περιοχή στις ακτές του Ανατολικού Πηλίου, με μαγευτική αμμουδερή ακρογιαλιά. Ανάμεσα στους χαρακτηριστικούς βράχους της παραλίας λειτουργεί μπιτς-μπαρ, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό νέων. Το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα έδωσε την ονομασία στην περιοχή.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*KOΛYMΠI: Στην παραλία του Xορευτού, στην Παρίσαινα και στους Αγίους Σαράντα.

*TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA: Tο πανηγύρι του Aγίου Iωάννη του Προδρόμου στις 29 Aυγούστου.