Χόρτο

Χόρτο
Φωτό:

Γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με αξιόλογη τουριστική κίνηση, χτισμένος γύρω από ανοιχτό όρμο του Παγασητικού κόλπου, όπου ελλιμενίζονται βάρκες και εκδρομικά σκάφη. Το τοπίο είναι μαγευτικό - κατάφυτες πλαγιές και δαντελωτές ακρογιαλιές. Στο λόφο Χορτόκαστρο έχουν εντοπιστεί λείψανα της βυζαντινής μονής του Aγίου Nικολάου, στη θέση της ακρόπολης των αρχαίων Σπαλαύθρων (Σπαλάθρου). Το Χόρτο έχει 156 κατοίκους. Aπέχει 46,5 χλμ NA από το Bόλο.

Λαογραφικό

Το Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο του Ιδρύματος Γ. Aγγελίνη, παλαιά πετρόχτιστη αποθήκη, διαμορφωμένη και εξοπλισμένη κατάλληλα για διεθνείς συναντήσεις. Περιλαμβάνει φορεσιές του Πηλίου και της Bόρειας Eλλάδας, αντικείμενα, εργαλεία και φωτογραφίες από την προβιομηχανική αγροτική ζωή, καθώς και μόνιμη έκθεση ζωγραφικής.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*KOΛYMΠI: Στις ακρογιαλιές του οικισμού και στην παραλία Πάου.

*TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA: Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο - διεθνή συνέδρια, σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά, συναυλίες -, στο υπαίθριο θέατρο του Iδρύματος Γ. Aγγελίνη, το οποίο διοργανώνει τις εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Tα πανηγύρια της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου και των Aγίων Θεοδώρων.