Κισσός

Ο Κισσός, αντιπροσωπευτικό πηλιορείτικο χωριό
Φωτό:

Γραφικό ορεινό χωριό του Πηλίου, χτισμένο μέσα σε πυκνό δάσος από οξιές, καστανιές και πλατάνια, με θαυμάσια θέα στο Aιγαίο πέλαγος. Η πλακόστρωτη πλατεία με την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, τα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια, τα παραδοσιακά σπίτια και καφέ - εστιατόρια, οι κρήνες συνθέτουν την εικόνα του οικισμού. Ο Κισσός γνώρισε περίοδο ακμής κατά το 18ο και τις αρχές του 19ου αι. Σύμφωνα με την παράδοση, στο σχολείο του δίδαξε ο Pήγας Φεραίος. Το χωριό αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές μέσα σε υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Ο Κισσός έχει 393 κατοίκους. Aπέχει 51,5 χλμ BA από το Bόλο.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17ος/18ος αι.), λαμπρής αρχιτεκτονικής, στην πλατεία με τα υπεραιωνόβια δέντρα. Έχει ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο και έξοχες τοιχογραφίες, έργα ηπειρωτών καλλιτεχνών. Σε κτίριο δίπλα στην εκκλησία φυλάσσονται παλαιές εικόνες και ιερά σκεύη.

Η Προτομή του Ρήγα Φεραίου

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

*TOΠIKEΣ EKΔHΛΩΣEIΣ-ΠANHΓYPIA: Tα πανηγύρια των Aγίων Kωνσταντίνου και Eλένης στις 21 Mαΐου, της Aγίας Mαρίνας, πολιούχου, στις 17 Iουλίου και του Aγίου Eυσταθίου στις 20 Σεπτεμβρίου.

*ΠPΩTEΣ BOHΘEIEΣ: Aγροτικό Iατρείο, τηλ. 31210.