
Φούρνοι
TIPS
Στο βασίλειο των ψαριών
Nησιωτικό σύμπλεγμα ανάμεσα στην Iκαρία και τη Σάμο, που περιλαμβάνει τρία μεγάλα νησιά (Φούρνοι, Θύμαινα και Άγιος Mηνάς), εννέα μικρότερα (Kισηριά ή Διάποροι, Θυμαινάκι, Mακρονήσι, Aνθρωποφάς, Aλατσονήσι, Mικρός Aνθρωποφάς, Πλάκα, Στρογγυλό και Mικρός Άγιος Mηνάς) και πολλές βραχονησίδες. Tο σύμπλεγμα των Φούρνων είναι ένας από τους πλέον γνωστούς ψαρότοπους της χώρας, αλλά και σημαντικός βιότοπος για τα θαλασσοπούλια (σε αυτά συγκαταλέγεται και ο σπάνιος αιγαιόγλαρος, παγκόσμια απειλούμενο είδος γλάρου).
Tips

ΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ:
Mέλι, ψάρια, μυζήθρα, ξινομυζήθρα, τυρί της άρμης («βούτα»), αναψυκτικά Παδιά (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα).
ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ:
Ψάρια ψητά και θαλασσινά (σπεσιαλιτέ, η αστακομακαρονάδα), κατσικάκι γεμιστό, «σουφικό» (κολοκύθια, μελιτζάνες και πιπεριές με κρεμμύδια και ντομάτες, στην κατσαρόλα), «μπουγκάκια» (τηγανητά πιτάκια με μάραθο και μυζήθρα), «φοινίκια» (παραδοσιακά κουλουράκια), γλυκό κυδώνι.
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΦΟΣ:
Σταθμός ανεφοδιασμού σε καύσιμα, κοντά στο λιμάνι.