ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Kalampaka Η Καλαμπάκα και τα βράχια των Μετεώρων | iStock

Μόλις 350 χιλιόμετρα οδικώς από την Αθήνα, συναντάμε τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Στη σκιά τους, βρίσκεται η Καλαμπάκα, μια πόλη της Θεσσαλίας, που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται. Συγκεντρώνει ανθρώπους από όλα τα σημεία του κόσμου, που ανυπομονούν να απαθανατίσουν αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο της φύσης. 

Τα μοναστήρια των Μετεώρων

Μετεωρα απο ψηλα | Αποστολος Μαντζουρανης, Trekking Hellas Group of Companies

Οι μονές που στέκονται στις κορυφές των απόκρημνων βράχων, για πολλούς είναι γνωστές και ως «στύλοι του ουρανού». Αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο και με συνεχή κατοίκηση μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Τον 15ο αιώνα, μια περίοδο κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι επέλεγαν τη ζωή του ερημίτη, ιδρύθηκαν οι 30 μονές, από τις οποίες σήμερα λειτουργούν οι 6.

Ανήκουν, μαζί με τα Μετέωρα, στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πιο μεγάλη και γνωστή είναι αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (το Μεγάλο Μετέωρο) και ακολουθούν οι Βαρλαάμ, Ρουσάνου, Αγίου Στεφάνου, Αγίας Τριάδας, Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά. Είναι ανοιχτές καθημερινά (με διαφορετικές ημέρες και ώρες λειτουργίας), οπότε καλό είναι να έχετε μάθει από πριν ποιο μοναστήρι λειτουργεί, ώστε να κάνετε αναλόγως το πρόγραμμα σας.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μια πλούσια συλλογή 350 πτηνών και θηλαστικών, συμπληρώνεται από τα 250 κυριότερα είδη μανιταριών. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών, βρίσκεται πολύ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας. Φέτος, έχει κερδίσει 18 βραβεία και οι συλλογές του παρουσιάζονται σε αναπαράσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικά για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους.

Επικοινωνία
Πίνδου 46, TK 42200, Καλαμπάκα
+302432024959
https://meteoramuseum.gr
info@meteoramuseum.gr

Ωράριο
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00 Σαββατοκύριακο: 10:00-18:00
Γενική είσοδος 6 ευρώ, για παιδιά 4-18 ετών, 5 ευρώ.

Αναρρίχηση στα Μετέωρα με θέα την Καλαμπάκα

Αναρριχηση με θεα την Καλαμπακα | Αποστολος Μαντζουρανης, Trekking Hellas Group of Companies

Τα Μετέωρα είναι ένας αναρριχητικός προορισμός με διεθνή φήμη εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές διαδρομές στα επιβλητικά βράχια, που προσφέρουν μεγαλειώδη θέα και δυνατές συγκινήσεις. Εαν δεν έχετε εμπειρία στην αναρρίχηση μπορείτε να κάνετε μαθήματα. Θα συναντήσετε ένα μοναδικό τοπίο, ανάμεσα στους βράχους, με θέα στο Καστράκι και στην Καλαμπάκα.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα