ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Kalampaka Η Καλαμπάκα και τα βράχια των Μετεώρων | iStock

Μόλις 350 χιλιόμετρα οδικώς από την Αθήνα, συναντάμε τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Στη σκιά τους, βρίσκεται η Καλαμπάκα, μια πόλη της Θεσσαλίας, που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται. Συγκεντρώνει ανθρώπους από όλα τα σημεία του κόσμου, που ανυπομονούν να απαθανατίσουν αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο της φύσης. 

1

Τα μοναστήρια των Μετεώρων

Μετέωρα | Απόστολος Μαντζουράνης, Trekking Hellas Group of Companies

Οι μονές που στέκονται στις κορυφές των απόκρημνων βράχων, για πολλούς είναι γνωστές και ως «στύλοι του ουρανού». Αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο και με συνεχή κατοίκηση μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Τον 15ο αιώνα, μια περίοδο κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι επέλεγαν τη ζωή του ερημίτη, ιδρύθηκαν οι 30 μονές, από τις οποίες σήμερα λειτουργούν οι 6.

Ανήκουν, μαζί με τα Μετέωρα, στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πιο μεγάλη και γνωστή είναι αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (το Μεγάλο Μετέωρο) και ακολουθούν οι Βαρλαάμ, Ρουσάνου, Αγίου Στεφάνου, Αγίας Τριάδας, Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά. Είναι ανοιχτές καθημερινά (με διαφορετικές ημέρες και ώρες λειτουργίας), οπότε καλό είναι να έχετε μάθει από πριν ποιο μοναστήρι λειτουργεί, ώστε να κάνετε αναλόγως το πρόγραμμα σας.

2

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μια πλούσια συλλογή 350 πτηνών και θηλαστικών, συμπληρώνεται από τα 250 κυριότερα είδη μανιταριών. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών, βρίσκεται πολύ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας. Φέτος, έχει κερδίσει 18 βραβεία και οι συλλογές του παρουσιάζονται σε αναπαράσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ειδικά για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους.
Γενική είσοδος 6 ευρώ, για παιδιά 4-18 ετών, 5 ευρώ.

Ξεναγήσεις

Ομαδική Ξενάγηση

Οργανώνονται ξεναγήσεις για ομάδες επισκεπτών, σχολεία, φοιτητές, ή άλλες ειδικές ομάδες. Μέσα από τις περιηγήσεις, οι επισκέπτες γνωρίζουν καλύτερα τα εκθέματα του μουσείου, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τα επιμέρους οικοσυστήματα του. Προγραμματίζονται κατόπιν επικοινωνίας.

Ατομική Ξενάγηση

Το μουσείο διαθέτει σύστημα ξενάγησης, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, με QR κωδικούς. Μπορείτε να τους σκανάρετε, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σας και να διαβάσετε πληροφορίες για τα εκθέματα.

Επικοινωνία
Πίνδου 46, TK 42200, Καλαμπάκα
+302432024959
https://meteoramuseum.gr
info@meteoramuseum.gr

Ωράριο
Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-17:00 Σαββατοκύριακο: 10:00-18:00

3

Αναρρίχηση στα Μετέωρα με θέα την Καλαμπάκα

Αναρρίχηση με θέα την Καλαμπάκα | Απόστολος Μαντζουράνης, Trekking Hellas Group of Companies

Τα Μετέωρα είναι ένας αναρριχητικός προορισμός με διεθνή φήμη εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές διαδρομές στα επιβλητικά βράχια, που προσφέρουν μεγαλειώδη θέα και δυνατές συγκινήσεις. Εαν δεν έχετε εμπειρία στην αναρρίχηση μπορείτε να κάνετε μαθήματα.

Info

Γενικές Πληροφορίες

Διάρκεια: 3 ώρες
Περίοδος: Όλο τον χρόνο
Τιμή: 50€/άτομο για 3 ή περισσότερες συμμετοχές – 55€/άτομο για min 2 συμμετοχές

Τεχνικές Πληροφορίες

  • Διάφορες διαδρομές σπορ αναρρίχησης ανάλογα με το Επίπεδό σας
  • Επίπεδο διαδρομών 4 έως 5+
  • σχοινιές 1 (top rope)
  • Ύψος: 20m έως 23m

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • 7 ετών κ άνω
  • Ψυχική και σωματική υγεία
  • Στοιχειώδης φυσική κατάσταση
  • Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα