Απόδραση στο «νησί των ερωτευμένων» της Ευρώπης

Ρομαντική απόδραση στο νησί των ερωτευμένων που βρίσκεται πολύ κοντά μας. 

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
iStock-1861632189 (1) Το νησί των ερωτευμένων βρίσκεται στην Κροατία | iStock

Ο Φεβρουάριος είναι για πολλούς ο πιο ρομαντικός μήνας του χρόνου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αποτελεί αφορμή για ταξίδια εντός και εκτός χώρας. Μια ρομαντική απόδραση στο «νησί των ερωτευμένων», που βρίσκεται στην Ευρώπη, είναι στη λίστα πολλών ζευγαριών σε όλον τον κόσμο. 

Που είναι το νησί των ερωτευμένων

Το νησί των ερωτευμένων, βρίσκεται σε μια πολύ κοντινή μας χώρα, που δεν είναι άλλη από τη Κροατία. Ονομάζεται Galešnjak και έχει γίνει διάσημο όχι λόγω της πλούσιας βλάστησής του ή της ζωής εκεί, αλλά λόγω του σχήματός του, καθώς από ψηλά φαίνεται σαν καρδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεχωρίζει από χιλιάδες νησιά στην Ευρώπη. 

Το Galešnjak, τράβηξε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας, όταν το 2009, καταγράφηκε από το Google Earth το μοναδικό του σχήμα. Ωστόσο ο πρώτος χάρτης του δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν, στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα από τους χαρτογράφους του Ναπολέοντα. Στη συνέχεια, το νησί συμπεριλήφθηκε στον Άτλαντα της Δαλματικής Ακτής το 1806, αλλά τελικά, έγινε γνωστό στο κοινό μέσω της Google. 

Πρόκειται για ένα παρθένο φυσικό μέρος, χωρίς καμία ανάπτυξη, αν και είναι προσβάσιμο για τους τουρίστες. Είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμός για ζευγάρια, καθώς πολλοί το επιλέγουν για το μήνα του μέλιτος, για να γιορτάσουν επετείους, αλλά και για να κάνουν πρόταση γάμου. Φαίνεται ότι έχει μια μαγική αύρα που τους προσελκύει.

Το Galešnjak ειναι πολυ κοντα στην Ηπειρωτικη χωρα | iStock

Λέγεται ότι υπάρχουν σχέδια για τη σύνδεση του με άλλα νησιά σε σχήμα καρδιάς σε όλο τον κόσμο μέσω ενός έργου που ονομάζεται «Το Παγκόσμιο Αρχιπέλαγος της Αγάπης». Το Υπουργείο Τουρισμού της Κροατίας και το Κροατικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού αναγνωρίζουν το νησί ως τόπο εξαιρετικής αξίας.

Τι θα κάνετε στο νησί

Αρκετοί από τους επισκέπτες, επιθυμούν να μείνουν για αρκετές ημέρες. Δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς δεν υπάρχει κατάλυμα. Η μόνη επιλογή για διανυκτέρευση στο Galesnjak είναι το κάμπινγκ. Οι περισσότεροι, όμως, επιλέγουν παραπλήσια μέρη, όπως το κοντινό Pasman ή στην πόλη Zadar.

Το νησί περιβάλλεται από τη σμαραγδένια γαλάζια θάλασσα του καναλιού Pasman, γεγονός που κάνει την ατμόσφαιρα παραδεισένια.Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρκετοί επιλέγουν τις παραλίες του που είναι με βότσαλο. Ενδείκνυται για βόλτες, χαλάρωση και πικ νικ. 

Πώς θα φτάσετε

Βρίσκεται πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα, επομένως είναι πολύ εύκολο να φτάσετε. Καθώς δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκές γραμμές για το Galesnjak, ο μόνος τρόπος για να το επισκεφθείτε είναι με ναυλωμένο σκάφος ή γιοτ. Υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικίασης τόσο στο Ζαντάρ όσο και στο νησί Pasman. Αρκετοί, μάλιστα, προσπαθούν να κάνουν κουπί, ή να κολυμπήσουν μέχρι εκεί. 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα