ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
24 ώρες στο Μεσολόγγι: Όσα πρέπει να δείτε

Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη με μοναδικό χαρακτήρα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Επανάσταση του 1821 και παράλληλα, συνδυάζει μια σπάνια ομορφιά. Κάθε ταξιδιώτης θαυμάζει την όμορφη λιμνοθάλασσα και τις πελάδες, δηλαδή τα ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από το νερό.

Στο Μεσολόγγι θα απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα που έχετε δει ποτέ και ακόμη, θα φάτε ολόφρεσκα ψάρια. Φυσικά, αξίζει να προμηθευτείτε και αυγοτάραχο, ένα προϊόν που έχει κάνει το Μεσολόγγι γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη. Φυσικά, από τα πρώτα πράγματα που κάνει όποιος επισκέπτεται το Μεσολόγγι είναι να προσεγγίσει την όμορφη Τουρλίδα, μια γραφική νησίδα που μοιάζει με καρτ ποστάλ.

Food Culture: Οσα πρεπει να ξερουμε για το Αυγοταραχο Μεσολογγιου | Φωτο: Shutterstock

Εκκλησάκι Παναγίας Φοινικιάς

Με φόντο το μπλε, το Εκκλησάκι Παναγίας Φοινικιάς είναι ένα πανέμορφο μέρος που κάθε επισκέπτης πρέπει να δει. Χτίστηκε το 1804 και βρίσκεται στο δρόμο προς το Αιτωλικό. Το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο ανάμεσα στις αλυκές και ενσωματώνεται άψογα με το τοπίο, μετατρέποντάς το, πέρα από προορισμό προσκυνήματος, σε ένα μοναδικό αξιοθέατο, που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τη γραφικότητά του.


Ιερά Μονή Ασκητή: Ένα μοναδικό αξιοθέατο στην Ηλεία


Οι αλυκές

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ΤαξιδευÌουμε ÎœÎ±Î¶Î¹Ì (@taxidevoumemazi)

Αν για κάτι είναι διάσημο το Μεσολόγγι πέραν του αυγοτάραχου, αυτό είναι οι αλυκές. Οι περίφημες αλυκές σχηματίζουν ένα τοπίο εντελώς πρωτόγνωρο, καθώς εκεί θα δείτε λευκούς λόφους που μπορεί να φτάνουν σε ύψος και τα 15 μέτρα.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλυκή της Ελλάδας, αφού η αλυκή Μεσολογγίου (γνωστή στους ντόπιους και ως “Άσπρη” αλυκή) είναι ικανή να παράγει το 50-80% (αναλόγως της χρονιάς) του αλατιού που παράγεται στην Ελλάδα.

Επίσης, στο Μεσολόγγι θα βρείτε και το Μουσείο άλατος. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, να γνωρίσετε τα είδη του και να μάθετε τις 14.000 χρήσεις του!

Βόλτα στο Αιτωλικό

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

dronerZ.20 (@dronerz.20)

Η γνωστή ως “μικρή Βενετία της Ελλάδας” είναι το Αιτωλικό και μόλις φτάσετε εκεί, θα καταλάβετε το γιατί. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να το επισκεφθείτε, αφού ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάζει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παρατήρηση πουλιών. Φυσικά, μετά από μια όμορφη δραστηριότητα όπως το birdwatching δεν γίνεται να αποχωρήσετε από το Αιτωλικό χωρίς να φάτε ολόφρεσκο ψάρι, για το οποίο φημίζεται η περιοχή.


Κοιτώντας ψηλά: Birdwatching στην ελληνική ύπαιθρο


Ο κήπος των Ηρώων

Το Μεσολόγγι έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Ο Κήπος των Ηρώων είναι ένα μέρος αφιερωμένο στον αγώνα των Ελεύθερων Πολιορκημένων και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, δίπλα από την Πύλη και τα τείχη. Στον Κήπο υπάρχει ένας τύμβος με οστά των αγωνιστών, ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη και άλλων αγωνιστών από διάφορες εποχές της ιστορίας, προτομές Μεσολογγιτών κ.α.

Πρόκειται για μια έκταση 14 στρεμμάτων, όπου κάθε επισκέπτης αξίζει να κάνει έναν τέτοιο ιστορικό περίπατο.

Δείτε επίσης:

Food Culture: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου


Food Culture: Παραδοσιακά ζυμαρικά από όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου