ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
27ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι;

Ο τίτλος του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ συνοψίζει τη σημασία της έκφρασης της τέχνης στη σύγχρονη εποχή. Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, αναδεικνύεται η ανάγκη της συνύπαρξης των ανθρώπων πάντα και παντού και τη δημιουργία ενός κοινού τόπου συνεννόησης, για λόγους επιβίωσης αλλά και ευημερίας.

Με το χορό και τη δύναμη του σώματος, οι καλλιτέχνες μοιράζονται τις ιστορίες τους επί σκηνής και έχουν ως στόχο να μας μυήσουν στα συναισθήματα που προκαλεί η σχέση κοινότητας και προσώπου: η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη, η αποδοχή, η σύγκρουση, η διαπραγμάτευση, η αυτονομία, η ατομική ταυτότητα και η ελευθερία.

Το Φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει 31 παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα. Οι χορευτικές παραστάσεις θα συνδυάζουν διαφορετικά είδη – σύγχρονο, hip hop, ακροβατικά και σύγχρονους αφρικανικούς χορούς -. Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού προέρχονται από 11 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Πηγή: Facebook page: Kalamata International Dance Festival

Για δέκα ημέρες, από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου, θα απολαύσουμε παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή – στο  Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας και Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στο BLACK BOX – στην Εναλλακτική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας -, και στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνει επίσης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες αλλά και άτομα όλων των κοινωνικών ομάδων που αγαπούν το χορό. Το πρόγραμμα φέτος αποτελείται από δύο βασικά σεμινάρια και πέντε masterclasses, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ακόμη μία πρωτοβουλία που προωθεί φέτος το Φεστιβάλ είναι η εκδήλωση Art Within One, με στόχο τον καλλιτεχνικό διάλογο. Ένα κάλεσμα στους καλλιτέχνες  και τους σπουδαστές να μοιραστούν την τέχνη τους. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα λάβει χώρα στις 21 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας, συνεχίζονται τα εργαστήρια χορού, τα οποία αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες με έμφαση τις μικρές και μεγάλες ηλικίες, σε όλη την οικογένεια και ειδικές ομάδες πληθυσμού: Παιδιά, ΑμεΑ, 50+, 70+ , οικογένεια.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στην Ψηφιακή έκθεση παιδικής ζωγραφικής σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης, στο πλαίσιο του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής “Καθημερινοί Ήρωες”.

Πηγή: Facebook page: Kalamata International Dance Festival
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Από την Πέμπτη 7/12 ανεξάρτητος στα περίπτερα