ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
3 απομονωμένες παραλίες στην Αττική για απόλυτη χαλάρωση

Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, οι παραλίες της Αττικής γεμίζουν λουόμενους οι οποίοι απολαμβάνουν την εκδρομή τους στη θάλασσα για να δροσιστούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα στην πόλη. Με τη ζέστη να αυξάνεται η παραλία και οι μονοήμερες αποδράσεις είναι απαραίτητοι σύμμαχοι για να γεμίσουμε δυνάμεις, να αναζωογονηθούμε και φυσικά να ξεκουραστούμε.

Στο peak του καλοκαιριού, η πλήρης απομόνωση στις παραλίες της Αττικής δεν είναι πάντα εφικτή, ωστόσο υπάρχουν μερικές πιο ήσυχοι προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψουμε.

παραλίες
Unsplash

Μικρή Χαμολιά

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Ιδανική επιλογή αν θέλετε κάτι διαφορετικό και σε απόσταση μόλις 60′ από το κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη, η Μικρή Χαμολιά προσφέρεται για τις δροσερές σας βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά της. Ο μικρός κολπίσκος αγκαλιάζεται από τα πεύκα ενδείκνυται για τους λάτρεις της φύσης και του πράσινου.

 

Αγία Μαρίνα

Η αμμώδης παραλία σας δίνει για λίγο την αίσθηση ότι βρίσκεστε εκτός πόλης. Πρόκειται για μη οργανωμένη παραλία την οποία προτιμούν οι ντόπιοι, αλλά λίγοι γνωρίζουν. Βρίσκεται κοντά στο Κορωπί και αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που ζητάτε μια πιο ήσυχη απόδραση και λίγη περισσότερη ιδιωτικότητα.

Unsplash

ΚΑΠΕ / Λεγρενά

Ακόμη μια κάπως «άγνωστη» παραλία που ίσως δε γνωρίζετε. Η παραλία ΚΑΠΕ του Σουνίου είναι μια υπέροχη επιλογή για τις βουτιές σας στα πεντακάθαρα νερά της και ξεκούραση στην αμμουδιά. Για να προσεγγίσετε την παραλία θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλιά, ωστόσο το τοπίο και η θάλασσα θα σας αποζημιώσουν.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λαύριο: Τι θα λέγατε για μια μονοήμερη δίπλα στη θάλασσα;

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»