3ο Φεστιβάλ “Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα”

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
3ο Φεστιβάλ “Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα”

Tο 3ο Φεστιβάλ «Messolonghi By Locals: Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα» πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι στις 27-30 Αυγούστου, και στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

| Το “Messolonghi by Locals” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία το 2018 στα πλαίσια του προγράμματος «START: Create Cultural Change». Σκοπός του οργανισμού είναι η ενίσχυση της συλλογικότητας στην τοπική κοινότητα του Μεσολογγίου. | 

Οι δράσεις του οργανισμού αφορούν στην μελέτη, ανάδειξη και διαφύλαξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού πλούτου και στην δημιουργία προγραμμάτων εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και οικοτουρισμού.

Πηγή: Shutterstock

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, διαδρομές, πεζοπορίες, ποδηλασία, κανό/καγιάκ και δραστηριότητες στη φύση, εκθέσεις, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, προβολές και τοπική γαστρονομία. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε μνημεία αρχαίων πόλεων, στα σαγηνευτικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της λιμνοθάλασσας, θα γευτούν τοπικά προϊόντα και θα νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της πόλης.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι ίδιοι οι ντόπιοι γίνονται «ξεναγοί» του τόπου και ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία με δράσεις που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο!

Πληροφορίες για τις δράσεις και το φεστιβάλ θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Messolonghi by Locals.

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα