ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
4+1 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πριν από κάθε σου πτήση

Η προετοιμασία για ένα ταξίδι αποτελεί μια διαδικασία που δε χρειάζεται να μας αγχώνει αρκεί να κάνουμε ένα τσεκ πάντα στην to – do list μας με τα βασικά. Οι πολύ οργανωτικοί ταξιδιώτες φυσικά έχουν σίγουρα πολλά περισσότερα στη λίστα τους, ωστόσο εμείς θα επισημάνουμε τα βασικά για να κυλήσει ομαλά η πτήση σας.

Έχουμε κλείσει τα εισιτήριά μας, έχουμε ετοιμάσει τη βαλίτσα μας, έχουμε προσέξει τα απαραίτητα, έχουμε κάνει το τσεκ ιν μας και φτάνει η ώρα να πάμε στο αεροδρόμιο. Ποια πράγματα της «τελευταίας στιγμής» αξίζει να ελέγξουμε;

1. Μη ξεχάσετε τα απαραίτητα έγγραφα

Προφανώς έχετε συγκεντρώσει από πριν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψετε, αλλά πριν φύγετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι τα τοποθετήσατε όλα στην τσάντα σας. Την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, το πορτοφόλι και τις κάρτες σας και φυσικά τα εισιτήριά σας.

Pexels

2. Κάντε αντίγραφα των ταξιδιωτικών σας εγγράφων

Αποθηκεύστε αντίγραφα των εγγράφων και στη βαλίτσα και στην τσάντα σας. Είναι σημαντικό σκανάρετε και να τα σώσετε και στο κινητό σας τηλέφωνο. Διαφορετικά βγάλτε τα φωτογραφίες που θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία σας. Πολλές φορές, αν χάσετε κάτι το να το έχετε σε φωτοτυπία ή φωτογραφία μπορεί πραγματικά να σας σώσει.

3. Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα

Μην κουβαλήσετε περιττά πράγματα αλλά σιγουρευτείτε ότι κρατάτε στη χειραποσκευή σας τα απαραίτητα. Ποτέ δε ξέρετε τι θα συμβεί με τη βαλίτσα στο τέλος του ταξιδιού, αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Αν έχετε μεγάλο ταξίδι αξίζει να έχετε μαζί σας κάποια βασικά. Μια οδοντόβουρτσα, μια λεπτή μπλούζα, ένα εσώρουχο, κάποιο παυσίπονο, το φορτιστή σας.

Pexels

4. Προνοείστε για να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Το να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Φορέστε άνετα ρούχα και παππούτσια και αν πρόκειται να μείνετε πολλές ώρες στο αεροπλάνο πάρτε μαζί σας κι ένα μαξιλαράκι ύπνου. Φροντίστε να έχετε μαζί σας το βιβλίο που διαβάζετε και να έχετε φορτίσει το κινητό σας.

5. Φροντίστε το χρόνο και τον τρόπο μετακίνησης σας

Είτε φτάσετε στο αεροδρόμιο με το αυτοκίνητό σας είτε με τη δημόσια συγκοινωνία, καλό είναι να επαληθεύσετε την ώρα που πετάτε και να έχετε δει από την προηγούμενη μέρα πόση ώρα χρειάζεστε για να φτάσετε. Φυσικά και πάλι πρέπει να ξεκινήσετε νωρίτερα από την ώρα που υπολογίζετε για να φτάσετε και προς αποφυγή αργοπορίας ή άγχους. Αν επιλέξετε τα μέσα μεταφοράς ενώ αν πάρετε το αμάξι σας δείτε πόσο θα κοστίσει το πάρκινγκ.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Mountain bike: Εντυπωσιακές διαδρομές για ποδηλασία στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου