ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
44ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας – Η καλύτερη αφορμή για ταξίδι στον Βορρά

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι μια μεγάλη γιορτή για την 7η τέχνη στη χώρα μας, που διοργανώνεται για 44η χρονιά.

Τα διαγωνιστικά τμήματα που φεστιβάλ για το 2021 περιλαμβάνουν: το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το Διεθνές Σπουδαστικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το Pitching Lab.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης, «παρουσιάζουμε το παρόν και το μέλλον του ελληνικού σινεμά μέσα από 30 εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους. Και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι γυναίκες σκηνοθέτριες υπερτερούν αριθμητικά έναντι των ανδρών συναδέλφων τους (19 γυναίκες, 14 άνδρες)».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Γιάννη Σακαρίδη στο Διακοπές.

Συνολικά κατατέθηκαν 247 ταινίες. Οι 30 ταινίες που επιλέχθηκαν είναι 24 μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, το Φεστιβάλ Δράμας θα διεξαχθεί και φέτος, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το 44ο DISFF οnline, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του φεστιβάλ  (θα οδηγούνται εκεί και μέσω της ιστοσελίδας από τον σύνδεσμο online festival)  και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 12/9.

Το βασικό πακέτο θα κοστίζει 15 ευρώ και με αυτό οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Φεστιβάλ. Το πακέτο αυτό θα έχει ημερομηνία λήξης στις 26/09  καθώς οι βραβευμένες ταινίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στην πλατφόρμα μέχρι τότε (23:59). Στην πλατφόρμα θα προβληθούν τα 5 διαγωνιστικά προγράμματα, το Cinematherapy και το Zagoriwood.

Ραντεβού και στην Αθήνα

Ραντεβού στην Δράμα, λοιπόν, αλλά  τον Οκτώβριο (22-28) και στην Αθήνα. Φέτος, το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς  και επιλεγμένα προγράμματα, θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"