ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
5 ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους φθινοπωρινούς μήνες

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

Οι παιδικές κατασκευές είναι ένας τρόπος να απασχολήσετε το παιδί σας δημιουργικά και ευχάριστα. Κατασκευάζοντας διάφορες χειροτεχνίες, θα περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί με το παιδί, εξασκώντας παράλληλα το μυαλό του. Μπορείτε να παίξετε με χρωματιστή πλαστελίνη, ξεκινώντας από τα πολύ απλά, σχηματίζοντας διάφορα σχέδια ακόμη και με τα καλούπια που μπορείτε να προμηθευτείτε – αστεράκια, ζωάκια, κα.

Επίσης, στα παιδιά αρέσουν πολύ οι κατασκευές με χαρτόνια και ξυλάκια χειροτεχνίας, στα οποία μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία του παιδιού να δουλέψει. Και φυσικά με τη βοήθειά σας, μπορείτε να κατασκευάσετε κάτι χρηστικό (όπως μια μολυβοθήκη) ή κάτι διακοσμητικό.

 

ΜΙΚΡΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Τα παιδιά λατρεύουν την εξερεύνηση. Οργανώστε μονοήμερες οικογενειακές εκδρομές, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρη που δεν έχετε επισκεφθεί. Αν επιλέξετε να μείνετε στην Αθήνα, δείτε μερικές ιδέες για μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ.

Ιδανικά, επιλέξτε μέρη με πλούσια βλάστηση ή πάρκα όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να κινηθούν πιο ελεύθερα, αν το επιτρέπει ο καιρός. Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε μια ωραία εκδρομή με μια παιδική θεατρική παράσταση ή μια επίσκεψη σε ένα μουσείο.

 

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

Ξεκινήστε φροντίζοντας μαζί τα εσωτερικά φυτά του σπιτιού ή τον κήπο. Τα φυτά κάνουν καλό στη διάθεσή μας και ομορφαίνουν το χώρο μας. Σίγουρα θα βοηθήσουν τα παιδιά να αισθανθούν δημιουργικά, να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και το σεβασμό απέναντι σε αυτό.

κηπουρική, παιδιά, δραστηριότητες
Πηγή: Unsplash

Ποτίστε τα φυτά, εξηγήστε τους πώς καλλιεργούνται από ένα μικρό σπόρο και τολμήστε να φυτέψετε ένα όμορφο λουλούδι μαζί με το παιδί. Μικρές λεπτομέρειες, όπως ένα χρωματιστό γλαστράκι ή η επιλογή του φυτού, θα τραβήξουν την προσοχή του παιδιού και θα το βοηθήσουν να αφοσιωθεί. Tip: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυτολόγιο. Έτσι θα ανακαλύψετε μαζί καινούρια φυτά και το παιδί θα έρθει σε άμεση επαφή με διάφορα φυτά & λουλούδια.

 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά αποκομίζουν πολλά οφέλη από την ενασχόλησή τους με την παραγωγή του φαγητού. Καταρχάς απολαμβάνουν μια χειρωνακτική εργασία, μαθαίνουν καινούρια πράγματα, εξασκούνται στο να συγκεντρώνονται και να ακολουθούν μια σειρά και αποκτούν άλλη σχέση με την τροφή.

Παρόλα αυτά, δικαίως κάποιες μαμάδες αποφεύγουν την ενασχόληση των παιδιών με την κουζίνα προς αποφυγή κάποιου τραυματισμού ή ζημιάς. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η παρουσία τους στην κουζίνα προϋποθέτει κάποιους κανόνες. Επιλέξτε να μοιραστείτε μαζί τους την προετοιμασία κάποιου γλυκού ή να πλάσουν μαζί σας τα αγαπημένα τους κουλουράκια.

παιδί, μαγειρική, δραστηριότητες
Πηγή: Unsplash

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Μία από τις πιο συνηθισμένες ενασχολήσεις που αγαπούν σχεδόν όλα τα παιδιά. Αποτελεί μια δημιουργική δραστηριότητα, καθώς παίζοντας με τα χρώματα βελτιώνουν τη διάθεσή τους και τη φαντασία τους. Μπορείτε  να δώσετε στο παιδί παλιά αντικείμενα ή κάποια κατασκευή να ζωγραφίσει, με μπογιές, μαρκαδόρους, νερομπογιές και ό,τι άλλο προτιμάτε. Αφήστε το να καλλιεργήσει τη φαντασία του. Tip: Απλώστε ένα παλιό σεντόνι στο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι για να βεβαιωθείτε ότι δε θα λερώσει.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα