ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
5 λόγοι για να εντάξετε το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας

Ένα μέσο του οποίου τα οφέλη είναι κοινώς αναγνωρισμένα, το ποδήλατο συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τόσο τα προσωπικά οφέλη όσων χρησιμοποιούν το ποδήλατο, όσο και η θετική συμβολή της χρήσης του προς το περιβάλλον, το καθιστούν ένα εξαιρετικό μέσο, που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

 

Συμβάλλει στην καλή υγεία

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου, είναι ότι βοηθά στην υγεία μας και γυμνάζει όλο το σώμα μας. Η καθημερινή άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δυναμώνει το μυϊκό. Επίσης, το ποδήλατο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού μας συστήματος. Γενικά, με τη συστηματική ποδηλασία θα παρατηρήσετε και καλύτερη στάση του σώματός σας καθώς επίσης και μειωμένα επίπεδα στρες – όπως συμβαίνει και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

 

ποδήλατο
Πηγή: Unsplash

 

Βελτιώνει τη διάθεσή μας

Παρόλο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άσκηση χαμηλής έντασης, εάν είστε αρχάριος, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διάθεσή σας. Μέσω της άσκησης, τα επίπεδα στρες μειώνονται, εκτονώνεστε και χαλαρώνετε. Ακόμη και μετά τη βόλτα σας, θα παρατηρήσετε ίσως μια ανακούφιση και μια πληρότητα. Ιδιαίτερα αν επιλέξετε όμορφες διαδρομές στη φύση ή ακόμη και πάρκα στην πόλη, θα αισθανθείτε μεγαλύτερη χαλάρωση και ευεξία. Tip: Επιλέξτε καλή παρέα και απογειώστε τη βόλτα σας.

 

Προστατεύουμε το περιβάλλον

Το ποδήλατο, είναι ένα εναλλακτικό μέσο, ιδανικό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το περιβάλλον. Ένα μέσο χωρίς καύσιμα, συμβάλλει στην διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στις σύγχρονες πόλεις, συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

ποδήλατο
Πηγή: Unsplash

Διευκολύνει τις μετακινήσεις μας

Στις μεγάλες πόλεις, η χρήση του ποδηλάτου θα βοηθήσει σημαντικά να αποφύγουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να εξοικονομήσουμε σημαντικό χρόνο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε ακόμη γρηγορότερα στον προορισμό μας.

 

Είναι οικονομικό

Το ποδήλατο είναι μια τρομερά οικονομική λύση για μετακίνηση και γυμναστική ταυτόχρονα. Είτε το χρειάζεστε για να μετακινηθείτε στην πόλη, είτε για να απολαύσετε μια βόλτα στη φύση, το ποδήλατο δε χρειάζεται καύσιμα, παρά μόνο τη διάθεσή σας για πετάλι. Μια ιδανική λύση για όλες τις ηλικίες.

 


Αν σας αρέσει το ποδήλατο, ανακαλύψτε τους bike friendly προορισμούς στην Ελλάδα


 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα