ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που θα μας βάλουν σε σκέψεις

Before the Flood

Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Fisher Stevens προβλήθηκε το 20150 στο National Geographic. Το περιεχόμενο του αφορά την κλιματική αλλαγή, στο πώς αυτή επηρεάζει το περιβάλλον μας αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε ατομικά και συλλογικά για να αποτρέψουμε την εξαφάνιση απειλούμενων ειδών και οικοσυστημάτων του πλανήτη. Μέσα από το ταξίδι του Λεονάτρο Ντικάπριο προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις στο αν είναι αργά να λάβουμε δράση.

 

A Life on Our Planet

O David Attenborough έχοντας περάσει 70 χρόνια ταξιδεύοντας στον κόσμο, μας αφηγείται την κατάσταση του πλανήτη έτσι όπως την κατέγραψε. Η σειρά αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική ομορφιά του πλανήτη καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να μεριμνήσουμε για την κλιματική αλλαγή, η οποία επηρεάζει άμεσα όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Πηγή: Unsplash

The True Cost

Τι αντίκτυπο έχει η μόδα στους ανθρώπους και στον πλανήτη μας; Ένα ντοκιμαντέρ που θίγει το ζήτημα της υπερκατανάλωσης και τις σοβαρές συνέπειες που έχει στον κόσμο. Πώς παρασκευάζονται τα ρούχα των fast fashion εταιρειών, υπό ποιες συνθήκες εργασίας, γιατί πωλούνται σε τόσο χαμηλές τιμές; Ερωτήματα που ίσως μέχρι τώρα δεν είχατε σκεφτεί, με σκληρές απαντήσεις, που θα σας βάλουν σε σκέψεις.

 

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στο θέμα της εκτροφής των ζώων για να φτάσει σε δύσκολα θέματα όπως η βιομηχανική καλλιέργεια, η οικολογική κρίση, τα προβλήματα στη γεωργία και την κτηνοτροφία και το μέγιστο πρόβλημα της ρύπανσης του πλανήτη. Όλα αυτά μέσα από το ταξίδι ενός ακτιβιστή ο οποίος ψάχνει λύση σε αυτά τα ζητήματα και αναζητά την αλήθεια γύρω από τη βιωσιμότητα.

ντοκιμαντέρ, περιβάλλον
Πηγή: Unsplash

Plastic Ocean

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών και επιστημόνων ταξιδεύουν σε 20 διαφορετικά μέρη του κόσμου και εξερευνούν την κατάσταση της ρύπανσης των ωκεανών. Πληροφορίες και εικόνες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως και μας αφήνουν έκπληκτους, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις τρομερές συνέπειες του πλαστικού και της ρύπανσης στην υγεία όλων των ζωντανών οργανισμών καθώς και στον άνθρωπο.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Βάλτε την ανακύκλωση στη ζωή σας: 5 βασικά βήματα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα