ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με το πλούσιο πρόγραμμά του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΦΚΘ γιορτάζοντας τα 62 του χρόνια και πραγματοποιείται και πάλι στο φυσικό του χώρο: την κινηματογραφική αίθουσα.

Με πρέσβη τον παρουσιαστή, ηθοποιό και δημοσιογράφο Φώτη Σεργουλόπουλο, αλλά και με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το ελληνικό σινεμά, η Αγορά του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021) ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική αγορά στη Θεσσαλονίκη, μετά την περσινή επιτυχημένη διαδικτυακή διοργάνωσή της.


Μια πολιτιστική βόλτα στη Θεσσαλονίκη: Τα μουσεία της πόλης


Οι ελληνικές ταινίες του 62ου ΦΚΘ

Φέτος στο φεστιβάλ θα προβληθούν 35 μεγάλου μήκους και 15 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει δύο διαμάντια του ελληνικού σινεμά σε καθολικά προσβάσιμες προβολές, σε συνεργασία με την Alpha Bank, τον χορηγό προσβασιμότητας του Φεστιβάλ. Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται για τις ταινίες “Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;” του Ντίνου Κατσουρίδη, με τον Θανάση Βέγγο, και “Δοξόμπους” του Φώτου Λαμπρινού. Οι συγκεκριμένες ταινίες θα είναι προσβάσιμες τόσο στις αίθουσες του Φεστιβάλ όσο και στις διαδικτυακές προβολές τους.


Διακοπές Με Άλλα Μάτια – Μια συζήτηση για τη προσβασιμότητα στον τουρισμό


Στο 62ο ΦΚΘ θα δούμε σε πρώτη προβολή 20 ελληνικές ταινίες. Για πρώτη φορά, 9 ελληνικές ταινίες, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, συμμετέχουν στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ.

Επιπλέον, το 62ο ΦΚΘ θα προβάλλει δωρεάν οκτώ αριστουργήματα του ελληνικού σινεμά, στο πλαίσιο της δράσης της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε βλέπω: Ο 20ός αιώνας του ελληνικού σινεμά» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».  Πρόκειται για τις ταινίες: “Z”, “Ο μικρός δραπέτης”, “Αστέρω”, “Το μπλόκο”, “Ευδοκία”, “Μάνια”, “Ιdées Fixes/Dies Irae” και “Θίασος”.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Διακοπές με τον Γιάννη Σακαρίδη, καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, Ambassador της Αγοράς

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετά χρόνια, το ΦΚΘ δίνει σημασία στο αναπτυξιακό κομμάτι του με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας στον ρόλο του πρέσβη της Αγοράς. Φέτος, αυτός είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος πριν από την καριέρα του στην τηλεοπτική ψυχαγωγία.

Αναλυτικά οι ελληνικές ταινίες του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ.

Δείτε επίσης:

5 στάσεις για μπουγάτσα που ξεχωρίσαμε στη Θεσσαλονίκη


Fine dining στη Θεσσαλονίκη: 4 διευθύνσεις για μοναδικά γεύματα

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα