ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Άγραφα: Η απόλυτη απόδραση!

Καλωσόρισες στα Άγραφα!

Εκεί, σε περιμένουν μια σειρά από αναπάντεχες εκπλήξεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις πολλές από τις απόψεις σου για τη ζωή. Θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους μιας άλλης εποχής, που ως βασικά τους χαρακτηριστικά έχουν την έμφυτη ευγένεια, την αξιομνημόνευτη καλοσύνη και το ανεπιτήδευτο χαμόγελο.

Συστατικά τα οποία θα μετατρέψουν τη διαμονή σε μια πραγματική εμπειρία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η ανθρώπινη επαφή. Θα νιώσεις ασφάλεια, θαλπωρή και ζεστασιά, καθώς οτιδήποτε και αν χρειαστείς θα βρεις άμεσα διαθέσιμους ανθρώπους να σε εξυπηρετήσουν.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι βρίσκεσαι σε μια περιοχή όπου απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η διαχρονικά ανέγγιχτη φύση. Τα διαδοχικά βουνά και οι λόφοι κάνουν τη διαδρομή συγκλονιστική, ενώ οι εικόνες εναλλάσσονται ταχύτητα σε σημαντικότητα καλλιεργώντας το αίσθημα της προσμονής. Μια περιοχή που φημίζεται για την καθαρότητα της ατμόσφαιρας, τα μοναδικά μονοπάτια, την άγρια φύση και το επιβλητικό τοπίο που αναμφίβολα θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη σου για πάντα.

Τα όμορφα χωριά κτισμένα στις βουνοπλαγιές με τα πέτρινα σπίτια, η επιβλητική και συνάμα πυκνή βλάστηση, τα υπέροχα φαράγγια και το έντονο υδάτινο στοιχείο που προσφέρουν τα ορμητικά νερά των ποταμιών και η Λίμνη των Κρεμαστών, θα σου δημιουργήσουν την ανάγκη για δραστηριότητες στη φύση. Είσαι στο σωστό σημείο, καθώς εδώ υπάρχουν πολλαπλές επιλογές που μπορείς να κάνεις μόνος σου ή και με επαγγελματική συνοδεία.

Ωστόσο, όπου και αν περιηγηθείς, όποια σπιθαμή αυτής της περήφανης γης και αν πατήσεις, θα νιώσεις στον υπέρτατο βαθμό το αίσθημα της ελευθερίας που προκαλείται όχι μόνο από την απόλυτη επαφή με την παρθένα φύση.

Η περιοχή από την εποχή της τουρκοκρατίας έως και την σύγχρονη ιστορία του έθνους μας πρωταγωνίστησε στους αγώνες για την ελευθερία και δικαιωματικά, θα συμβολίζει αιώνια την αδούλωτη Ελλάδα, με ότι προεκτάσεις μπορεί να δοθεί σε αυτό το μήνυμα. Θα νιώσεις δέος και κατάνυξη στα επιβλητικά πέτρινα μοναστήρια, ενώ οι θρύλοι, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός της περιοχής δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Εν κατακλείδι, μια ολόκληρη περιοχή διαρκώς ανασυγκροτείται με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η τουριστική ανάπτυξη που επιχειρείται είναι αειφόρα και δραστηριοποιείται ισόρροπα στην τοπική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική και περιβαλλοντική δομή της, διαμορφώνοντας παράλληλα υπηρεσίες, υποδομές και τεχνογνωσία για τη συνεχή ανατροφοδότησή της.

 

 


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων, για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα